Γεννηματά: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ταύτισε τις αποζημιώσεις με την οικονομική κρίση”

Για μικροπολιτικές και προεκλογικές σκοπιμότητες αναφορικά με τις γερμανικές διεκδικήσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά τασσόμενη παράλληλα υπέρ της συγκρότησης σχεδίου εθνικής στρατηγικής.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι ήταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που έκαναν όλα τις ουσιαστικές και διπλωματικές ενέργειες.

Εθνική στρατηγική για την απαίτηση των γερμανικών αποζημιώσεων ζήτησε η κυρία Φώφη Γεννηματά καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

πως αντιμετωπίζει το κρίσιμο και εθνικά ευαίσθητο θέμα με μικροπολιτικές και προεκλογικές σκοπιμότητες.. «Είναι ανιστόρητος κάθε ισχυρισμός ότι η ελληνική δημοκρατία δεν έχει θέσει σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο το ζήτημα των επανορθώσεων στην Γερμανία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι είναι ανοικτός ο δρόμος προς το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο. « Η Ελλάδα δικαιούται να προσφύγει για το κατοχικό δάνειο. Η άρνηση της Γερμανίας συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική με πυλώνα το κοινοβούλιο. Στηρίζουμε την δημιουργία εθνικής επιτροπής προώθησης της διεκδίκησης. Να κάνουμε το ζήτημα εθνικό και διεθνές. Να γίνει σαφές ότι η διεκδίκηση των αποζημιώσεων δεν είναι εθνική επιμονή. Ας γίνει αυτό η αφορμή να έρθει ξανά στην επιφάνεια το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού. Είναι θλιβερό σε αυτή την συζήτηση να βλέπουμε τους νοσταλγούς του ναζισμού να μας μιλούν για έθνος πατρίδα . Ας κάνουν το κόπο να μελετήσουν την έκθεση της Βουλής, ας διαβάσουν για τις φρικαλεότητες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος άοπλων και αμάχων. Σε αυτή την χώρα δεν υπάρχει χώρος για φασίστες» είπε.

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ άσκησε κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το θέμα των αποζημιώσεων αποσιωπήθηκε συνειδητά τα τελευταία 3 χρόνια με ευθύνη της κυβέρνησης και επανήλθε τώρα με στόχο τα μικροκομματικά οφέλη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την ταύτιση των αποζημιώσεων με την οικονομική κρίση και πάνω σε αυτό το λαϊκιστικό κρεσέντο δίχασε την κοινωνία. Αδιαφόρησε όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα, τέσσερα χρόνια την έλευσή του στην εξουσία, τώρα που φεύγουν τώρα το φέρνουν για να το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά» είπε

Keywords
Τυχαία Θέματα