ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεκινάει η δημόσια προσφορά του ομολόγου – Από 2,5% έως 3% αναμένεται το επιτόκιο

Σήμερα 29 Ιουνίου στις 10:00 ξεκινάει η δημόσια προσφορά του επταετούς ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία ολοκληρώνεται την 1η Ιουλίου 16:00.

Το εύρος της απόδοσης του ομολόγου κυμαίνεται από 2,5% έως 3%

Η Δημόσια Προσφορά

και εγγραφή των ενδιαφερόμενων επενδυτών θα διαρκέσει τρεις (3) εργάσιμες ημέρες. Η Δημόσια Προσφορά θα ξεκινήσει την 29η Ιουνίου 2020 και ώρα Ελλάδος 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου 2020 και ώρα Ελλάδος 16.00 μ.μ. Το Η.ΒΙ.Π. θα παραμένει ανοιχτό, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς από τις 10.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ., εκτός της 1η Ιουλίου 2020 κατά την οποία θα λήξει στις 16.00 μ.μ.



Τα κεφάλαια που θα αντληθούν προβλέπεται να χρηματοδοτήσουν μέρος του ευρύτατου επενδυτικού προγράμματος που έχει εκπονήσει ο όμιλος για τα επόμενα χρόνια, σε ποσοστό 80%. Το υπόλοιπο 20% ή περί τα 100 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν για την αναχρηματοδότηση μέρους του δανεισμού του ομίλου. Πρόκειται για την τέταρτη ομολογιακή έκδοση του ομίλου κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, καθώς έχουν επενδυθεί 2,5 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Συνολικά, ο όμιλος δρομολογεί τη συμμετοχή του σε έργα συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 3,5 δισ. ευρώ, τόσο στον τομέα των παραχωρήσεων όσο και σε εκείνον των υποδομών. Εκτός από το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει συνάψει στρατηγική συμφωνία με τη Mohegan, με αντικείμενο την ανάπτυξη του καζίνο στο Ελληνικό, μια επένδυση η οποία αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

Συνολικά, η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι τα επόμενα πέντε χρόνια οι επενδύσεις στις οποίες προχωρεί θα δημιουργήσουν περισσότερες από 20.000 νέες θέσεις εργασίας. Σήμερα, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ απασχολεί περίπου 4.500 εργαζομένους σε 16 χώρες.

Παράλληλα, ο όμιλος εμφανίζεται καλά τοποθετημένος για να επωφεληθεί από το νέο πρόγραμμα στήριξης που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Βάσει αυτού, στην Ελλάδα αντιστοιχούν κεφάλαια συνολικού ύψους 32 δισ. ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων προορίζονται για τομείς όπως η καθαρή ενέργεια, το περιβάλλον (πράσινη οικονομία) και οι υποδομές.

Σύμβουλος της έκδοσης του νέου ομολόγου είναι η Εθνική Τράπεζα, ενώ συντονιστές κύριοι ανάδοχοι είναι, πέραν της Εθνικής, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank και η Euroxx Xρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ. Ανάδοχοι έχουν οριστεί η τράπεζα Optima Bank και η BETA Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα