ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: ΑΜΚ και έκδοση ομολογιακού δανείου, αποφάσισε η έκτακτη Γ.Σ.

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά το ποσό των 4.890.417,60 ευρώ, και την έκδοση ομολογιακού δανείου, ποσού 68.300.000 ευρώ, ενέκριναν οι μέτοχοι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κατά την α΄ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της 6/12/13.

Όπως ανακοινώθηκε, η γενική συνέλευση των μετόχων εκλήθη να λάβει αποφάσεις, ως μόνη αρμοδία, απαραίτητες για την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της Εταιρείας και της York Capital

Management για την επένδυση ποσού 100.000.000,00 € στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στις 4/11/2013.

Επί του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των 4.890.417,60 € με καταβολή μετρητών, με την έκδοση 8.579.680 κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,57 € και τιμή διάθεσης 2,50 € η κάθε μία και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών Μετόχων. Η προκύπτουσα διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας και της τιμής διάθεσης συνολικού ύψους 16.558.782,40 € άγεται στον ειδικό λογαριασμό αποθεματικού «διαφορά έκδοσης μετοχών υπέρ το άρτιο.

Κατόπιν της ως άνω αύξησης το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται στο ποσό των 53.843.549,76 ευρώ και θα διαιρείται σε 94.462.368 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,57 € η κάθε μία.

Επί του θέματος αυτού η Γενική Συνέλευση ενέκρινε επίσης ομόφωνα το πλήρες κείμενο της παρ. 1 του άρθρου 5 του Καταστατικού (η σχετική προσθήκη έχει δημοσιευθεί στο Η.Δ.Τ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 4/11/2013 και βρίσκεται ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας) και παρείχε την εξουσιοδότησή της προς το Διοικητικό Συμβούλιο να ρυθμίσει όλα τα διαδικαστικά θέματα για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης.

Επί του 2ου θέματος της ημερήσιας διάταξης η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3156/2003, ποσού 68.300.000 ευρώ μερικώς μετατρέψιμου σε κοινές μετοχές της Εταιρείας και μερικώς ανταλλάξιμου με μετοχές εκδόσεως της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ κυριότητας της Εταιρείας, με σκοπό (α) την εν μέρει χρηματοδότηση (κατά 75%) γενικών εταιρικών αναγκών και (β) την εν μέρει χρηματοδότηση (κατά 25%) ανανεώσιμης ενέργειας.

Το Ομολογιακό Δάνειο θα έχει πενταετή διάρκεια και θα είναι έντοκο με επιτόκιο 2% σε ετήσια βάση 365 ημερών.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα πρόωρης προπληρωμής για ποσό Δανείου € 25.000.000 μετά των δεδουλευμένων τόκων του σε 15 μήνες από την έκδοση.

Δεν παρέχονται εμπράγματες ασφάλειες υπέρ των Ομολογιούχων. Οι Ομολογίες είναι αμεταβίβαστες χωρίς τη συναίνεση της Εταιρείας, εκτός και εάν πρόκειται για συνδεδεμένα με τους Ομολογιούχους πρόσωπα.

Η μετατροπή και ανταλλαγή των ομολογιών σε μετοχές της Εταιρείας και σε μετοχές εκδόσεως ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., κυριότητας της Εταιρείας, αντίστοιχα, θα γίνεται κατά τη διάρκεια του Δανείου, σε χρόνο που θα επιλέγει ο Ομολογιούχος και η τιμή μετατροπής θα συναρτάται από την αρχική τιμή μετατροπής (2,50 € ανά μετοχή), και το χρονικό διάστημα διακράτησης σε συνδυασμό με τις χρηματιστηριακές τιμές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, αντίστοιχα όπως αυτές θα διαμορφωθούν κατά τον προηγούμενο της μετατροπής ή της ανταλλαγής, αντίστοιχα, μήνα.

Με την άσκηση του δικαιώματος μετατροπής των ομολογιών, κατά τα ανωτέρω, σε μετοχές της Εταιρείας θα επέρχεται ισόποση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, οπότε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα υποχρεούται μέχρι τη λήξη του επόμενου μηνός από την ημέρα άσκησης του δικαιώματος μετατροπής να διαπιστώσει την αύξηση και να αναπροσαρμόσει το περί κεφαλαίου άρθρο του καταστατικού, τηρώντας τις διατυπώσεις δημοσιότητας.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε επίσης ομόφωνα την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στην κάλυψη του Δανείου, ούτως ώστε η διάθεση των ομολογιών του Δανείου να γίνει κατά την έκδοσή τους μειδιωτική κάλυψη από την εταιρεία York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ομόφωνα παρείχε την εξουσιοδότησή της προς το Διοικητικό Συμβούλιο:

(α) να αποφασίσει και εξειδικεύσει με βάση τους ανωτέρω βασικούς όρους το περιεχόμενο των λοιπών όρων του Δανείου, καθορίζοντας κάθε σχετικό ειδικό θέμα και λεπτομέρεια, και να εκδώσει το πρόγραμμα ομολογιακού δανείου και

(β) να εξουσιοδοτήσει, σύμφωνα με της διατάξεις του καταστατικού της Εταιρείας, τα πρόσωπα που θα υπογράψουν όλα τα απαιτούμενα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής έγγραφα.

Επί του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 16 του Καταστατικού (η σχετική προσθήκη έχει δημοσιευθεί στο Η.Δ.Τ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 4/11/2013 και βρίσκεται ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας).

Τέλος επί του 4ου θέματος της ημερήσιας διάταξης δεν προτάθηκαν θέματα προς έγκριση και λήψη αποφάσεων.

Σημειώνεται πως στη συνέλευση παρέστησαν 117 μέτοχοι κομιστές 50.685.535 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου, δηλ. ποσοστό 59,017% επί του Μετοχικού Κεφαλαίου, ποσοστό το οποίο πληροί την εκ του Νόμου και του Καταστατικού απαιτούμενη αυξημένη απαρτία.

Original article: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: ΑΜΚ και έκδοση ομολογιακού δανείου, αποφάσισε η έκτακτη Γ.Σ..

Keywords
Τυχαία Θέματα