Γεγονός η πρώτη ιδιωτικοποίηση επί ΣΥΡΙΖΑ – Στη Fraport και επίσημα τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Γεγονός είναι η πρώτη ιδιωτικοποίηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς έπεσαν σήμερα με μια μικρή καθυστέρηση, οι υπογραφές στη σύμβαση για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport.

Τα 14 αεροδρόμια είναι αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης,

της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.

Τη σύμβαση υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, ενώ είχαν προηγηθεί το Σαββατοκύριακο οι υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40+10 χρόνια πλειοδότης ανεδείχθη έναν χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2014, η ελληνογερμανική κοινοπραξία, η οποία προσέφερε εφάπαξ τίμημα 1,2 δισ. ευρώ, ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, ποσοστό 25% από τα από τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τέλη υπέρ ΥΠΑ, που φτάνουν 1,2 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο της παραχώρησης. Παράλληλα, δεσμεύθηκε για επενδύσεις 330 εκατ. στην πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα