ΓΑΖΑ: Παράταση εκεχειρίας με νέες επιθέσεις

Η παράταση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Κάιρο θα διαρκέσει πέντε ημέρες και όχι τρεις όπως οι προηγούμενες, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, διευκρινίζοντας ότι λήγει την Δευτέρα.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την συμφωνία για παράταση της εκεχειρίας για άλλες 5 ημέρες, το Ισραήλ προέβη σε βομβαρδισμούς στη Γάζα, «απαντώντας» σε ρουκέτες που δέχθηκε από την παλαιστινιακή πλευρά. Η Χαμάς βέβαια επιμένει πως δεν εκτόξευσε καμία ρουκέτα και κατηγόρησε το Ισραήλ για παραβίαση της ανακωχής.

Οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές

θα αναχωρήσουν άμεσα από το Κάιρο και θα επιστρέψουν στη Δυτική Όχθη για διαβουλεύσεις με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών Άζαμ αλ Άχμεντ είπε ότι ελπίζει πως όταν επιστρέψουν στις συνομιλίες με τους Ισραηλινούς, αυτό θα γίνει για να ανακοινωθεί μια διαρκής εκεχειρία.

Η παλαιστινιακή πλευρά, πρόσθεσε ο Άχμεντ, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί μια τέτοια εκεχειρία εντός των επόμενων εβδομάδων, με τη στήριξη των αραβικών χωρών και της διεθνους κοινότητας.

Σύμφωνα πάντα με τους διαπραγματευτές, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα περισσότερα ζητήματα, όμως απομένουν ακόμη να συζητηθούν σημαντικά θέματα, όπως η ασφάλεια και ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα