Γάλλος πρέσβης: Σαφής η θέση της Γαλλίας για Τουρκία και Κύπρο

17:33 2/4/2018 - Πηγή: BankWars

Η Γαλλία έχει σαφή θέση για την Τουρκία και την Κύπρο και ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν έχει επισημάνει στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν ότι ο διάλογος και η συνεργασία έχουν μεγάλη σημασία, δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί.

«Η Ελλάδα

βγαίνει από το γ’ πρόγραμμα τον επόμενο Αύγουστο, χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων» δήλωσε ο κ. Σαντεπί στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1.

«Έχουμε ξανά ανάπτυξη» είπε και σημείωσε ότι η ανεργία μειώνεται

«Πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων αλλά θα έχει μια διαφορά -οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν αποφασιστεί από την Ελλάδα. Και τελικά, πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό μέχρι το τέλος του γ’ προγράμματος να βρούμε τη λύση για το ελληνικό χρέος. Η Γαλλία εργάζεται με αποφασιστικότητα προς αυτό το θέμα. Είναι δέσμευση των εταίρων και της Ελλάδας να βρούμε λύση» ανέφερε.

«Υπάρχει δέσμευση από την αρχή της κρίσης. Εκατό μεγάλες γαλλικές εταιρείες βρίσκονται στην Ελλάδα και απασχολούν 13.000 υπαλλήλους. Βρισκόμαστε στην τρίτη θέση σε σύγκριση με άλλες χώρες. Όταν δύο μεγάλες χώρες εργάζονται μαζί, μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα» επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα