Γαλλία: Τα συνδικάτα υποδέχονται τον Μακρόν με διαδήλωση τη Δευτέρα

23:08 7/5/2017 - Πηγή: BankWars

Η γαλλική συνομοσπονδία συνδικάτων CGT κάλεσε πριν από λίγο σε μια διαδήλωση, τη ΔευτέραΜαΐου ενόψει της προεδρίας του Εμανουέλ Μακρόν.

Αιτία, το γεγονός ότι ο Μακρόν, στα 4 πρώτα μέτρα που θα εφαρνμόσει είναι η μεταρρύθμιση στη αγορά εργασίας.

“Θέλω να εισαγάγω ήδη από το καλοκαίρι,

ένα σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας και την αποκέντρωση της διαπραγμάτευσης. Το σύνολο των αλλαγών θα γίνει με διατάγματα, στοχεύοντας στην αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα” έχει δηλώσει. Για τη μέθοδο, μέσω διαταγμάτων, που κατακρίνει η αριστερά, έχει τονίσει ότι θα περάσουν αρχικά από την Εθνοσυνέλευση, η οποία θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως για τη χρήση τους.

Η δε ομάδα Μακρόν εξηγεί : “Την πρόσθετη ελευθερία στην αγορά εργασίας, την εξισορροπούμε με μια μεγαλύτερη προστασία των εργαζόμενων μέσω μιας ‘ασφάλισης της ανεργίας για όλους’. Ένας παραιτηθείς εργαζόμενος θα έχει ανά πενταετία, το δικαίωμα ασφάλισης. “Επιτυγχάνεται έτσι μια ισορροπία, που εξασφαλίζει αποτελεσματικότητα στον οικονομικό τομέα και δικαιοσύνη στον κοινωνικό” υπογραμμίζει ο Μπενζαμέν Γκριβώ, εκπρόσωπος του κινήματος “Εμπρός!” του Μακρόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα