ΓΑΛΛΙΑ-ΣΑΡΚΟΖΙ: Τα πήρε τελικά ο Νικολά από την κληρονόμο της L’ Oreal, Λιλιάν Μπεντακούρ;

Κατηγορίες για κατάχρηση σχετικά με την υπόθεση Μπετανκούρ αποδόθηκαν στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του Τιερί Χερτσόγκ, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ασκήσει άμεσα προσφυγή κατά της απόφασης αυτής.

Το δικαστήριο του Μπορντό προσπαθεί να εξακριβώσει αν τα χρήματα της πλουσιότερης γυναίκα της Γαλλίας και

κληρονόμου του κολοσσού καλλυντικών L’ Oreal, Λιλιάν Μπεντακούρ, η οποία πάσχει από άνοια και η κατάσταση της υγείας είναι βεβαρυμμένη, χρησίμευσαν για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις προς την εταιρεία της.

Η υπόθεση ήρθε στο φως από την πρώην λογίστρια της οικογένειας Μπετανκούρ που είχε δηλώσει στην αστυνομία τον Ιούλιο του 2010 ότι ο πρώην διαχειριστής της περιουσίας της Μπετανκούρ, ο Πατρίς ντε Μεστρ, τής είχε ζητήσει 150.000 ευρώ σε μετρητά στις αρχές του 2007, λέγοντας πως ήθελε να τα δώσει στον Ερίκ Βερτ, εκείνη την εποχή ταμία του κόμματος UMP του Σαρκοζί για την προεκλογική εκστρατεία.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Σαρκοζί είχε αρνηθεί, κατά την κατάθεσή του στους δικαστές, ότι έλαβε χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία από την Μπετανκούρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα