Γαλλία: Προειδοποίηση για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας από τον υπουργό Οικονομικών

Τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τη δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας έκρουσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπρουνό Λεμέρ.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», κατά τη συνεδρίαση χθες Δευτέρα του εκτελεστικού γραφείου του κυβερνώντος κόμματος και αναφερόμενος στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας από τη Fitch, ο Λεμέρ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει

να επιταχύνουμε τη μείωση των χρεών της Γαλλίας, διότι διαφορετικά θα πληρώσουμε το τίμημα της αύξησης των επιτοκίων. Θα πληρώσουμε δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την οικολογική μετάβαση και θα χάσουμε την αξιοπιστία μας».

Απευθυνόμενος προς τα υπόλοιπα μέλη της γαλλικής κυβέρνησης, ο Λεμέρ τόνισε ακόμη ότι πρέπει να σταματήσουν τις επιπλέον και ότι ένας υπουργός είναι καλός, όταν έχει αποτελέσματα, όχι όταν ξοδεύει περισσότερα.

Αναφορικά με τον νέο νόμο για το μεταναστευτικό, που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της γαλλικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας τόνισε ότι πρέπει να είναι σαφείς ως προς τη μεταναστευτική πολιτική, υπογραμμίζοντας την προσδοκία των Γάλλων για αυστηρότητα. «Αυστηρότητα δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πράγματα αντίθετα με το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το Σύνταγμα. Σημαίνει ότι ένας ξένος σε παράτυπη κατάσταση πρέπει να φύγει, αλλά και ότι ένας ξένος πρέπει να μιλήσει γαλλικά, αν θέλει να μείνει στη Γαλλία» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα