“Γαλάζιοι” βουλευτές και εκκλησία “έφαγαν” το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια

Πίσω παίρνει προς το παρόν η κυβέρνηση το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, μετά από την …καταιγίδα αντιδράσεων από την πλευρά των «γαλάζιων» βουλευτών αλλά και από την Εκκλησία.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» η προοπτική να ενταχθεί σχετική τροπολογία στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η οποία αναδείχθηκε κατά την προχθεσινή συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με κλιμάκιο επιτελικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εγκαταλείφθηκε χθες και πλέον αναζητείται καταλληλότερος χρόνος για να εξεταστεί το ζήτημα.

Στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιοθα υπάρξει τελικώς μόνο μία προσθήκη η οποία θα προβλέπει αυστηρές ποινικές κυρώσεις και για όσους υποκινούν τη βια σε σχέση με το γενετήσιο προσανατολισμό.

Κυβερνητικοί παράγοντες πάντως αναγνώρισαν ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί νομοθετικά το ζήτημα, έπειτα από τις δυο καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο νθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη νομοθετική παράλειψη να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης και στα ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Original article: “Γαλάζιοι” βουλευτές και εκκλησία “έφαγαν” το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα