Γ. Βαρουφάκης στο CNN: Είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων – Δεν πρόκειται να βγούμε από το ευρώ

23:44 9/2/2015 - Πηγή: BankWars

“Η κυβέρνηση μας επιθυμεί να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις ώστε να μην επιστρέψουμε στο 2009 και 2010″, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

“Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό ενώ βρισκόμαστε σε μια αποπληθωριστική παγίδα χρέους”, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε τα μέτρα λιτότητας “σαν να προσπαθείς να βγάλεις γάλα από μια άρρωστη αγελάδα μαστιγώνοντας την. Θα την σκοτώσεις. Δεν θα μπορέσει να βγάλει άλλο γάλα”, σημείωσε.

Ο

υπουργός Οικονομικών απέρριψε τις αναφορές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

“Δεν πρόκειται να βγούμε”, δήλωσε. “Το Grexit – η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη – δεν είναι πουθενά στο σκεπτικό μας. Θωρούμε ότι είμαστε μέρος της Ευρωζώνης. Όποια και να είναι η κριτική προς την Ευρωζώνη, όταν είσαι εντός θα πρέπει να παραμείνεις”.

Δεν θέλησε να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της ελληνικής πρότασης ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Τετάρτης. “Δεν νομίζω ότι έχουμε χρόνο τώρα να δούμε τις λεπτομέρειες τις πρότασης που θα παρουσιάσουμε την Τετάρτη”, δήλωσε.

«Αυτό που ζητάμε από τους ευρωπαίους εταίρους είναι μία ευκαιρία να παραθέσουμε τις προτάσεις μας και να μας δοθεί ένα μικρό χρονικό διάστημα, μερικές εβδομάδες, ώστε να το συζητήσουμε μαζί τους”.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί την επόμενη δόση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ήμασταν πάντοτε σαν τους τοξικομανείς που περίμεναν την επόμενη δόση. Εμείς δεν θέλουμε την επόμενη δόση, δεν μας ενδιαφέρει το επόμενο δάνειο, όταν το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο. Θέλουμε να τελειώνουμε με τον εθισμό»…

Keywords
Τυχαία Θέματα