Γ. Βαρουφάκης στο BBC: Δεν θα πάμε σε ρήξη με τους εταίρους – Μένουμε στο ευρώ

Απέρριψε το ενδεχόμενο ενός Grexit ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του BBC, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το Grexit δεν τίθεται προς συζήτηση, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει την αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, η νέα

ελληνική κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί εποικοδομητικά με τις Βρυξέλλες για να αναδιαρθρώσει το χρέος της χώρας, τονίζοντας ότι αυτό που πραγματικά έχει τώρα σημασία είναι καθίσουμε και να μιλήσουμε σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αναδιοργάνωσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

Το «Grexit » δεν είναι πάνω στο τραπέζι, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν θα πάμε στις Βρυξέλλες ή τη Φρανκφούρτη για να αντιπαρατεθούμε».

Παράλληλα, σημείωσε Βαρουφάκης ότι το τρέχον χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του ελληνικού χρέους είναι εντελώς ανέφικτο και εντελώς αποκομμένο – αποσυνδεμένο από την ανάπτυξη, κάτι που δεν είναι θετικό για κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη.

«Αυτό που θέλουμε είναι να συνδέσουμε τις πληρωμές με την ανάπτυξη», σημείωσε.

Να σημειωθεί πως ο κ. Βαρουφάκης φημολογείται πως θα αναλάβει σημαντικό πόστο στη νέα κυβέρνηση (ενδεχομένως και αυτό του υπουργού Οικονομικών). Επίσης, βγήκε πρώτος στη ‘Β Αθήνων με περισσότερες από 15.000 ψήφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα