Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Ρίχνει τους τόνους – Διαψεύδει ότι θέλει να φύγει από το ΥΠΟΙΚ

Διαψεύδει ο Γιάννης Στουρνάρας τις πληροφορίες που τον έφεραν να μην επιθυμεί υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών επειδή είναι ενοχλημένος για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες από κομματικά στελέχη της ΝΔ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πληροφορίες είδαν το φως

της δημοσιότητας αποδιδόμενες σε στενούς συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών. Ο ίδιος ο Ι. Στουρνάρας φέρεται να έχει δηλώσει ότι «κριτική πάντα γίνεται αλλά μερικές φορές είναι άδικη».

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είναι πλέον το πρόσωπο «κλειδί» για τις κυβερνητικές αλλαγές που συζητούν ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο υπουργός φέρεται να τονίζει σε συνεργάτες του στην πλατεία Συντάγματος πως “δεν θα γίνω σάκκος του μπόξ, δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί το έργο μου”.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο Γ. Στουρνάρας είναι είναι έντονα ενοχλημένος από την κριτική που εκτοξεύεται τις τελευταίες δύο ημέρες εναντίον του αποδίδοντας του σε μεγάλο βαθμό τις εκλογικές απώλειες της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, φέρεται να έχει δηλώσει στον πρωθυπουργό πως δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτό το κύμα αμφισβήτησης τις διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους. Υπό αυτές τις συνθήκες η μετακίνηση του στην Τράπεζα της Ελλάδος ίσως αποτελεί μια διέξοδο, καθώς από τη θέση αυτή μπορεί να συμμετέχει συμβουλευτικά στις τελικές αποφάσεις.

Original article: Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Ρίχνει τους τόνους – Διαψεύδει ότι θέλει να φύγει από το ΥΠΟΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα