ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ; “ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ” ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΙΚ

10:56 7/4/2014 - Πηγή: BankWars

Δεν βιαζόμαστε να βγούμε στις αγορές, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών στο ΒΗΜΑ fm.

Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές έως το καλοκαίρι, η απόφαση για το πότε θα καθοριστεί από τις συνθήκες στις αγορές και τα spreads, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας

αρνούμενος να απαντήσει αν αυτό θα γίνει αυτή την εβδομάδα ή μετά το Πάσχα.

Είναι μια κίνηση που έχει ως στόχο την επανατοποθέτηση της χώρας στις διεθνείς αγορές, δεδομένου ότι το χρηματοδοτικό κενό είναι καλυμμένο και δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα για αυτό το σκοπό. Θέλουμε και εμείς, όπως οι χώρες που βγαίνουν από το μνημόνιο, να προχωρήσουμε σε μια δοκιμαστική έκδοση που θα συμβάλει και στον εξορθολογισμό της καμπύλης των επιτοκίων.

Απαντώντας αν έχει κλείσει ο κύκλος του στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε ότι έχουν ολοκληρωθεί ο αρχικοί στόχοι αλλά «ανοίγει ένα νέο βιβλίο». «Είμαι ευτυχέστατος εδώ που είμαι», συμπλήρωσε.

ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: Εντός του εξαμήνου, λέει το ΥΠΟΙΚ – “Μην ακούτε προφητείες”

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι η έξοδος της χώρας στις αγορές θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως έχει σχεδιαστεί.

Όλες οι άλλες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο ως «προφητείες» και προφανώς δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Original article: ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ; “ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ” ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα