Γ. Σταθάκης: Κάθε μέρα και μια νέα …διευκρινιστική δήλωση! Σήμερα λέει “το μνημόνιο τελειώνει μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ”

11:23 7/3/2014 - Πηγή: BankWars

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Γ. Σταθάκης έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις σήμερα τονίζοντας ότι “το Μνημόνιο και η Τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση” και αποδίδοντας τη “σύγχυση” σε παραποίηση των λεγομένων

του.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του Γ. Σταθάκη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχει ως εξής:

“Το Μνημόνιο και η Τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Το μοναδικό θέμα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους είναι η δανειακή σύμβαση και η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Μέρος της επαναδιαπραγμάτευσης είναι η αναστολή πληρωμής τόκων μέχρις ότου επανέλθει η οικονομία σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Η παραποίηση δηλώσεων από αφελείς μπορεί να απευθύνεται μόνο σε αφελείς” είπε ο κ. Σταθάκης.

Τι έλεγε χθεςΣε πλήρη “εγκατάλειψη” της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα “μνημόνια τα έχει σκίσει ο λαός”, ο Γιώργος Σταθάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε ότι “είναι απολύτως σαφές, δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο, θα επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση, τους όρους δηλαδή και τις διαδικασίες αποπληρωμής του χρέους”.

Ο κ. Σταθάκης μάλιστα επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε μορατόριουμ αποπληρωμής των δόσεων του δανείου ζητώντας από τους δανειστές τριετή αναστολή της υποχρέωσης καταβολής.

Original article: Γ. Σταθάκης: Κάθε μέρα και μια νέα …διευκρινιστική δήλωση! Σήμερα λέει “το μνημόνιο τελειώνει μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα