Γ. Μηλιός: “Αλλαγή πολιτικής με ΣΥΡΙΖΑ – Δεν θα μας τιμωρήσει η Ευρώπη”

“Τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόζει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”, δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.

Mιλώντας στον “ΣΚΑΙ” τόνισε πως η Ευρώπη δεν πρόκειται να τιμωρήσει την Ελλάδα για τυχόν αλλαγή πολιτικής, καθώς, όπως είπε, “κανείς δεν πυροβολεί τα πόδια του και κανείς δεν έχει συμφέρον να υπάρξει χρεοστάσιο στην ευρωζώνη”.

Σύμφωνα
με τον κ. Μηλιό, η αντίδραση της Ευρώπης στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν θα αντανακλά μόνο τις σκληρές θέσεις της Γερμανίας, αλλά θα ληφθούν υπόψη επίσης τα συμφέροντα των υπολοίπων κρατών και της ΕΚΤΟ ίδιος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά με σύνδεση της αξιολόγησης με τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους.

Επιπλέον κατηγόρησε τον Γ. Στουρνάρα πως “έφυγε από την ουδετερότητα που πρέπει να τηρεί και υιοθέτησε την κινδυνολογία της κυβέρνησης” και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση “πάει να επαναλάβει αυτά που έλεγε το 2012″, θέτοντας δίλημμα “μνημόνιο ή χρεοκοπία”.

Τέλος, υποβάθμισε τις δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου περί ειδικών δικαστηρίων για τον Σταύρο Δήμα και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης Παπαδήμου και διευκρίνισε πως η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα ερευνήσει απλώς θέματα όπου “υπάρχουν ενδείξεις σκανδάλων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα