Γ. Δραγασάκης: «Δεν επιστρέφουμε στα ελλείμματα – Το πρόγραμμά μας προϋποθέτει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς»

Όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται υπό την συνθήκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον Βήμα FM.

Πρόσθεσε ότι δεν θα επιστρέψουμε στα ελλείμματα, ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ

χτίζει αξιοπιστία απέναντι στον λαό, γι’ αυτό και η ενδεχόμενη υποτίμη ή υπερτίμηση των εξαγγελθέντων μέτρων θα διορθωθεί.

Όσο για το πού θα βρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα έσοδα για το πρόγραμμά του ο κ. Δραγασάκης ανέφερε: «Με τα συγκεκριμένα στοιχεία π.χ. που έχουμε στην Ελλάδα, είναι η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ. Θα έπρεπε να είναι 25 δισ. και εισπράττουμε 15-16 δις. Άρα, στην Ευρώπη είναι στο 80% και στην Ελλάδα πριν την κρίση ήταν 70% και σήμερα είναι 60% και χαμηλότερα. Αν καταφέρουμε και το κάνουμε 70%, στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση, ξέρετε πόσο είναι αυτό; 2,5 δισ. ευρώ».

Αναφορικά με την εξαγγελία για τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας, διευκρίνισε ότι δεν είναι όλες πλήρους απασχόλησης. «Είναι προγράμματα-γέφυρες, ώστε να δημιουργήσουμε ανάκαμψη της οικονομίας, μέσω της οποίας θα αρχίσουν να δημιουργούνται οι θέσεις αυτές».

Τέλος, ζαρακτήρισε έγκλημα το γεγονός ότι μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν έγινε και η εξυγίανση για τα κόκκινα δάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα