ΦΠΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Το πρώτο πρόστιμο σε ιδιωτικό σχολείο για εκπρόθεσμη υπαγωγή στο νέο καθεστώς!

Το πρώτο πρόστιμο, σε ιδιωτικό σχολείο για εκπρόθεσμη υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ, επέβαλε εφορία της Αττικής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Βασίλης Αντωνιάδης, ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου και φροντιστηρίου στον Πειραιά, το απίστευτο μπάχαλο με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η παράταση για υποβολή στο καθεστώς

με… δελτίο Τύπου, του κόστισε 110 ευρώ.

Συγκεκριμένα το σχολείο και το φροντιστήριό του βρίσκονται σε δύο διαφορετικούς δρόμους, στην ίδια περιοχή, όμως υπάγονται σε δύο διαφορετικές ΔΟΥ. Την περασμένη Παρασκευή, στις 23 Οκτωβρίου ημέρα που δόθηκε νέα παράταση ο κ. Αντωνιάδης μετέβη στην εφορία για να υπαχθεί στον ΦΠΑ. Στην πρώτη, δέχθηκαν κανονικά την αίτησή του, σύμφωνα με την παράταση, όμως στη δεύτερη δεν δέχθηκαν την παράταση, που είχε δοθεί με δελτίο τύπου και του επέβαλλαν πρόστιμο 110 ευρώ.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε, επειδή στις 16 Οκτωβρίου έληξε τυπικά η παράταση που είχε δοθεί στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για την υπαγωγή τους στο καθεστώς του ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο νόμος που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι προέβλεπε την ένταξη σε καθεστώς ΦΠΑ των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για παράταση της προθεσμίας έως τις 16 Νοεμβρίου, με την ελπίδα ότι έως τότε θα έχει βρεθεί λύση στον γρίφο των ισοδυνάμων.

Η Κομισιόν έχει διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση είναι αυτή η οποία θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ή στην κατάργηση του μέτρου. Για να το καταργήσει όμως , θα πρέπει να βρει ισοδύναμα της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα