Φόβος στο Παρίσι, κλειστά μνημεία και καταστήματα – Τα “κίτρινα γιλέκα” απειλούν τον Μακρόν

Παρά την υπαναχώρηση της κυβέρνησης Μακρόν από την επιβολή νέου φόρου στα καύσιμα που “πυροδότησε” το “κίνημα” των “κίτρινων γιλέκων”, νέα αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώνεται σήμερα στο Παρίσι.Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε «στρατηγικά» σημεία της πρωτεύουσας, με τις δυνάμεις ασφαλείας να είναι εξοπλισμένες με ειδικά τεθωρακισμένα διείσδυσης σε οδοφράγματαΟι
εξελίξεις οδήγησαν στην απόφαση για το κλείσιμο του Πύργου του Αϊφελ και του Μουσείου του Λούβρου.

Επίσης, καταστήματα στους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους θωράκιζαν χθες τις προθήκες τους, ενημερώνοντας τους πελάτες τους ότι θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Την ίδια ώρα, οι δημοτικές υπηρεσίες αφαιρούσαν καθετί που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως οδόφραγμα ή να εκτοξευθεί προς την κατεύθυνση των δυνάμεων της τάξης.

«Οφείλω να σας ενημερώσω ότι με μεγάλη μου θλίψη αναγκάζομαι να ζητήσω τη διακοπή των περισσότερων δημοτικών δραστηριοτήτων στην πόλη μας. Η ασφάλεια των πολιτών είναι, όμως, προτεραιότητά μας. Φροντίστε, σας εκλιπαρώ, το Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο γιατί το Παρίσι ανήκει σε όλους τους Γάλλους», είπε χθες η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

«Kίτρινα γιλέκα»: Κατάσταση συναγερμού πριν από τις νέες διαδηλώσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα