“Φωτιές” άναψαν οι καταγγελίες Δραγασάκη για τη διαπλοκή – “Να πει ονόματα” λέει η ΝΔ

«Να περιμένετε ότι θα ειπωθούν ονόματα, παρά το γεγονός ότι ο κ. Δραγασάκης έδωσε ένα σημάδι αναζήτησης», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, σημειώνοντας ότι στη χθεσινή ομιλία του κ. Δραγασάκη «η έμφαση ήταν -διότι γενικώς καταγγελίες υπάρχουν από άλλους θεσμικούς φορείς περί διαπλοκής ή τηλεφώνων που πέφτουν για τα φορολογικά πρόστιμα, όπως ο κ. Ρακιντζής- η παρέμβαση στο νομοθετικό

έργο, στις τροπολογίες ή διατάξεις νόμων που αποσύρονται την τελευταία στιγμή». «Επομένως, να περιμένετε ονόματα…» τόνισε.

«Δεν μπορεί να βγαίνει κανείς να κάνει τέτοιες καταγγελίες και να μην κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να λέει ονόματα. Αυτό είναι αδιανόητο και δεν μπορεί να πάει παρακάτω η κουβέντα. Ας βγουν ονόματα. Αλλιώς είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, για πολιτικό εντυπωσιασμό», σχολίασε στον ίδιο ραδιοσταθμό ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Να καταθέσει ονόματα και στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες του ότι ισχυροί επιχειρηματίες και φίλοι του Πρωθυπουργού επηρεάζουν τις αποφάσεις του μεγάρου Μάξιμου προκάλεσε τον Γιάννη Δραγασάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα είναι «κοινός συκοφάντης» και θα πρέπει να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής.

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕΈνταση προκλήθηκε την Τετάρτη στην Βουλή όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε πως “σημερα αρκει ενας ισχυρος επιχειρηματιας, ενας εφοπλιστης, ενας εκδοτης μεγαλος ή μεσαιος ή ενας φιλος του πρωθυπουργου να τηλεφωνησει στο Μαξιμου και να ακυρωσει ενα νομο ή ενα προστιμο”.

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι γεγονός πως το κλίμα στην Βουλή (και γενικώς στο πολιτικό σκηνικό) είναι πολωμένο. Είναι επίσης γεγονός πως από γελοιότητες και κομπασμούς στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης έχουμε χορτάσει. Επειδή όμως κάποιοι ίσως κληθούν να κυβερνήσουν την χώρα στο άμεσο μέλλον καλό θα είναι οι γενικές και αόριστες καταγγελίες να αποφεύγονται. Κυρίως διότι αφαιρούν την σοβαρότητα και την βαρύτητα που θα έπρεπε να έχουν αυτού του είδους οι καταγγελίες. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙ’ΑΥΤΟ. ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ…Από “κούφια” λόγια έχουν χορτάσει οι πολίτες. Όταν λοιπόν κάνεις σημαία το διαφορετικό και το ανατρεπτικό δεν μπορείς να “σερβίρεις” μια απ’τα ίδια…
Keywords
Τυχαία Θέματα