Φ.Γεννηματά – ΔΕΘ: 7 μήνες ψέματα από ΣΥΡΙΖΑ – Επίθεση στα “Ζάππεια” της ΝΔ – Πρώτος ρόλος στις επιχειρήσεις

Η χώρα πρέπει να στηριχθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στις ζωνταντές παραγωγικές δυνάμεις, στις ελληνικές επιχειρήσεις και στις μικρομεσαίες που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην κρίση. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, υποστήριξε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στη συνάντησή της με την διοίκηση της ΔΕΘ

Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία της στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό δηλώνοντας «Τέρμα τα ψέματα, τέρμα ο λαϊκισμός, ήρθε η ώρα, για την Κεντροαριστερά της λογικής και της ευθύνης» για να προσθέσει «Εμείς δεν ξεχνάμε. Ο κ. Τσίπρας μπορεί; Οχι. Δαιμονοποίησε την πολιτική ζωή για να κερδίσει ψήφους. Σ’ αυτόν εδώ το χώρο, πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο κ.Τσίπρας καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, έδινε τη 13η σύνταξη, επανέφερε αφορολόγητο 12.000 και κατώτατο μισθό για όλους 751 ευρώ. Και δήλωνε: το μνημόνιο θα είναι άκυρο από το πρώτο βράδυ της εκλογικής μας νίκης. Τελικά παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί και υπέγραψαν ό,τι τους έδωσαν, λευκή επιταγή μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Πέντε χρόνια, ως αντιπολίτευση, βουτηγμένα μέσα στο μίσος και στο ψέμα. Επτά μήνες, ως κυβέρνηση, γεμάτοι ψέματα, πισωγυρίσματα, μεγάλα λόγια και ανικανότητα».

Εξαπέλυσε, πάντως, επίθεση και εναντίον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέροντας ότι η παράταξή του έχει τις δικές της ευθύνες. «Ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί; Όχι. Με ευθύνη της παράταξής του φτάσαμε έως εδώ”, είπε και πρόσθεσε: “Επαναδιαπραγμάτευση έλεγε η Νέα Δημοκρατία στο Ζάππειο 1,2,3. Άνθρακες ο θησαυρός. Και όλα αυτά ειπώθηκαν με περισσό θράσος είναι αλήθεια, πασπαλισμένα με θεωρίες συνωμοσίας και διπλές εκλογές. Γιατί ανεξάρτητα από τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, δεν θα φτάναμε ποτέ σ’ αυτό το σημείο χωρίς την καταστροφική 5ετία 2004-2009. Και τώρα ο κ. Μεϊμαράκης ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους. Δηλαδή να εξυπηρετήσουν τους οικονομικά ισχυρούς, να μην πάρουν μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, να αποδεχθούν απαράδεκτες προτάσεις για τις ομαδικές απολύσεις και την κοινωνική ασφάλιση. Αν αυτή είναι η «κατηγορία» απαντάμε: Ναι το πράξαμε και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό», είπε.

Εκτίμησε τέλος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αναδειχθεί σε καταλύτη των εξελίξεων με στόχο το σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι στην ανάκαμψη της οικονομίας θα πρωταγωνιστήσει η ελληνική επιχείρηση και οι μικρομεσαίες εταιρείες, καθώς αυτές θα αλλάξουν το κλίμα, προσελκύοντας στη συνέχεια και ξένες επενδύσεις. Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η χώρα πρέπει να στηριχθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις, στις ελληνικές επιχειρήσεις και στις μικρομεσαίες που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια μέσα στην κρίση.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε πολιτικές και χρηματοδοτικά μέσα, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης στον τουριστικό τομέα. Η κ. Γεννηματά τάχθηκε ενάντια στις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και στις συντάξεις «πείνας και αναξιοπρέπειας» και πρότεινε την αναβάθμιση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, την πιο δίκαιη και λογική φορολόγηση.

Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, προτείνοντας μείωση δημόσιων και αμυντικών δαπανών. «Λέμε “όχι” στην ανασφάλεια των δανειοληπτών και των επιχειρήσεων, προτείνουμε νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις ρυθμίσεις των “κόκκινων” δανείων. Απαγόρευση πλειστηριασμού Α’ κατοικίας των δανειοληπτών» ανέφερε και στάθηκε στην ανάγκη βαθιών αλλαγών για να δημιουργηθούν σταθερές συνθήκες.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι είναι απαραίτητες οι αλλαγές στο κράτος και η απλοποίηση της σχέσης Δημοσίου – επιχείρησης και πολίτη μέσα από τα ηλεκτρονικά ΚΕΠ. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει διαφάνεια παντού, ενώ επανέλαβε τη θέση της για μη πολιτικές τοποθετήσεις προσώπων στην Διοίκηση και αξιοκρατία στο Δημόσιο.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην ανάγκη για υγιείς συνθήκες ανταγωνισμού και σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, καθώς και ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, με παράλληλη αποτελεσματική λειτουργία Δικαιοσύνης και διαφάνεια στον δημόσιο βίο, ενώ επανέλαβε πως πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών, Πανεπιστημίων.

«Στόχος να μην υπάρχει Έλληνας με μη εγγυημένο εισόδημα το 2019, να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό», σημείωσε και αναφερόμενη στον τομέα της Υγείας, η έκανε λόγο για «νέα αρχή, με νέο ΕΣΥ», ενώ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα