Pimco: Η αποχώρηση Gross κοστίζει ακριβά – Εκροές τουλάχιστον 10 δισ. δολ.

[upd] Εκροές συνολικού ύψους 10 δισ. δολ. περίπου γνώρισε η Pacific Investment Management Co. μετά την αιφνίδια αποχώρηση του συνιδρυτή της Bill Gross την Παρασκευή, αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγή με γνώση του θέματος.

Η Pimco προετοιμάζεται τώρα και για νέες εκροές. Ορισμένοι από την επενδυτική εταιρεία εκτιμούν

ότι οι απώλειες θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 100 δισ. δολ. λόγω των εκροών, αναφέρει η ίδια πηγή, ενώ ορισμένοι αναλυτές κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερες εκροές.

“Υπάρχει το ενδεχόμενο η Pimco να χάσει την κυριαρχία της στην αγορά σταθερού εισοδήματος καθώς τα κεφάλαια αυτά θα μετακινούνται σε άλλες εταιρείες, κάτι που θα βοηθήσει να διαμορφωθούν ίσοι όροι ανταγωνισμού στο σταθερό εισόδημα”, σημειώνει ο Gary Pollack, ο οποίος συμμετέχει στη διαχείριση 12 δισ. δολ. ως επικεφαλής σταθερού εισοδήματος στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της Deutsche Bank AG στη Νέα Υόρκη.

TO ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φεύγει από την Pimco ο Bill Gross – “Μετακομίζει” στην Janus Capital

Ο Bill Gross φεύγει από την Pimco, την εταιρεία διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού που ίδρυσε ο ίδιος, για την ανταγωνιστική Janus Capital Group.

Η Janus ανέφερε σε ανακοίνωση της πως ο «βασιλιάς των ομολόγων» θα ενταχθεί στο δυναμικό της από τη Δευτέρα και θα διαχειρίζεται το Janus Global Unconstrained Bond Fund από τις 6 Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Wall Street Journal μετέδωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει έρευνα για την Pimco και τον Gross σχετικά με ένα ETF που διεύθυνε ο ίδιος. Ουσιαστικά δηλαδή, με την αποχώρηση του ο Gross πρόλαβε την απόλυσή του.

Η είδηση έφερε πτωτικό γύρισμα στον γερμανικό DAX καθώς καταγράφει βουτιά η μητρική της Pimco, Allianz. Αντίθετα, οι μετοχές της Janus έχουν επιδοθεί σε ράλι κατά τις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές με την τιμή να εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 38,88%, μετά την ανακοίνωση ότι εντάσσεται στο δυναμικό της ο Bill Gross

Keywords
Τυχαία Θέματα