Φέσσας (ΣΕΒ): Το έλλειμμα εμπιστοσύνης εγκλωβίζει την οικονομία

Η οικονομία βρίσκεται σε χαμηλή πτήση, το κλίμα έχει χαλάσει, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στο πλαίσιο παρουσίασης έρευνας της MRB με θέμα “Ο σφυγμός του επιχειρείν”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με έναν ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 2% ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι μπορεί να μας βγάλει από το τέλμα, με αποτέλεσμα να χάνεται η εμπιστοσύνη στην οικονομία, αλλά και στις τράπεζες.

Μάλιστα, για τις τελευταίες,

ανέφερε ότι όσο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων ανακυκλώνεται, δεν θα μπορέσει να υπάρξει μια οριστική λύση. Και όπως προκύπτει ως αυτή τη στιγμή, η αντιμετώπιση στο συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να είναι διαφορετική.

Εκτίμησε πως η διαχείριση των κόκκινων δανείων δεν έπρεπε να γίνει διστακτικά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι σωστό να κλοτσάμε το τενεκεδάκι προς τα εμπρός, ενώ συμπλήρωσε πως οι επιχειρήσεις που είχαν σοβαρό πρόβλημα θα έπρεπε να αναδιαρθρώνονται και να αλλάζουν διοικήσεις.

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις, ο κ. Φέσσας επισήμανε ότι η οικονομία βρίσκεται σε «χαμηλή πτήση» και οι κίνδυνοι που υπήρχαν δεν έχουν παρέλθει.

Έχουμε μπει σε μια προεκλογική περίοδο που αντί για έμφαση στην ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις, δίνεται έμφαση στην παροχολογία. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα να καταναλωθούν, αλλά υπάρχουν χρήματα που πρέπει να παραχθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, όσο το ΑΕΠ μένει σταθερό, τόσο οι δείκτες δεν μπορούν να βελτιωθούν και αυτό που χρειάζονται οι επιχειρηματίες είναι μια φιλοεπιχειρηματική πολιτική, επενδύσεις, σταθερότητα, εμπιστοσύνη και κερδοφορία. Δεν εμπνέουμε εμπιστοσύνη και δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε σταθερότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα