Εξοντώθηκε (;) ο αρχηγός των Ταλιμπάν από τις ΗΠΑ

Όπως ανακοίνωσε η αφγανική κυβέρνηση ο αρχηγός των Ταλιμπάν Αχτάρ Μανσούρ εξοντώθηκε, έπειτα από πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε περιοχή στα σύνορα μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν. Την επίθεση επιβεβαίωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνει ακόμα το θάνατο του Μανσούρ.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι ο επιτελάρχης της αφγανικής κυβέρνησης Αμπντάλα Αμπντάλα έγραψε σε tweet του πως «ο Μανσούρ σκοτώθηκε στις 04:30 όταν το όχημα του δέχθηκε επίθεση στο Νταλ Μπαντίν». Αρχικά, το πρωί της

Κυριακής, οι αφγανοί αξιωματούχοι περιορίζονταν στο να αναφέρουν ότι «είναι πολύ πιθανό» να έχει σκοτωθεί ο Μανσούρ. Λίγο νωρίτερα από το tweet του Αμπντάλα, και η αφγανική υπηρεσία πληροφοριών είχε μιλήσει για επιβεβαίωση του θανάτου του Μανσούρ.

Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίθεση κατά του Μανσούρ στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με τα Αφγανιστάν. Την επίθεση είχε εγκρίνει και διατάξει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ επιβεβαίωσε την επιχείρηση με στόχο τον Μανσούρ, αρνήθηκε όμως αρχικά να δώσει άλλες πληροφορίες για την τύχη του. «Ακόμη αξιολογούμε τα αποτελέσματα της επιδρομής και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες όποτε αυτό είναι δυνατόν», πρόσθεσε.

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν αντιδράσει επισήμως στις πληροφορίες, όμως η προσοχή έχει αυτομάτως στραφεί στον υπαρχηγό του Μανσούρ, τον Σιρατζουντίν Χακάνι, επικεφαλής του διαβόητου δικτύου που ευθύνεται για τις πιο αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας στην Καμπούλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα