Εξώδικο Φλαμπουράρη για δημοσιεύματα περί εμπλοκής του στην Folli Follie

Με εξώδικο απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέκος Φλαμπουράρης στα «συκοφαντικά δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομά του στην υπόθεση της Folli Follie, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, απευθύνεται στην ιστοσελίδα mononews, στον διευθυντή, την αρχισυντάκτρια, αλλά και την συντάκτρια του επίμαχου άρθρου, καθώς, όπως αναφέρεται, «επιδίδονται συστηματικά και εντατικά από χθες στην κατασυκοφάντησή μου, ότι δήθεν λειτούργησα ως ισχυρός σύμμαχος

του ομίλου Folli Follie».

Η ιστοσελίδα καλείται να δηλώσει και να διευκρινίσει προς πάσα κατεύθυνση «ότι ουδέν στοιχείο διαθέτει που να συνδέει αποδεδειγμένα τον Αλ. Φλαμπουράρη με τον όμιλο Folli Follie, τα πρόσωπα ή τις υποθέσεις αυτού και να ανακαλέσει οιαδήποτε αναφορά που επιτρέπει ή αφήνει “σκιές” τέτοιας συσχέτισης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ MONONEWS

«Με έκπληξη και αιφνιδιασμό παραλάβαμε σήμερα εξώδικη διαμαρτυρία – κλήση και δήλωση του Κου Αλέξανδρου Φλαμπουράρη, βουλευτή Επικρατείας και πρώην Υπουργού.

Έκπληξη διότι θεωρούσαμε ότι η ελευθεροτυπία ήταν κεκτημένο και αναγνωρισμένη ελευθερία από τον Κο Υπουργό και αιφνιδιασμό διότι πιστεύαμε ότι η πολιτική επιχειρηματολογία δεν ασκείται και δεν εδραιώνεται με εξώδικα.

Η απαίτηση της σιωπής έχει ανατριχιαστικό και εκκωφαντικό θόρυβο.

Ο εκφοβισμός και η προσπάθεια φίμωσης του τύπου ανήκουν στο παρελθόν.

Το δικαίωμα πληροφόρησης της κοινής γνώμης και το δικαίωμα κριτικής δημοσίων προσώπων, σε θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος είναι κυρίαρχο θεμέλιο μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας και ενός κράτους Δικαίου.

Τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζονται ηχηρές αμφισβητήσεις και άσκοπες κορόνες εντυπωσιασμού.

Το μάθαμε, σας το γράψαμε!

Για μας αποτελεί χρέος και υπόσχεση να πληροφορούμε τους αναγνώστες μας.

Ουδέν υιοθετούμε από το ένοχο email.

Αυτά θα τα βρει η δικαιοσύνη με τους δικούς της τρόπους και μέσα.

Και βέβαια ο Υπουργός θα αμυνθεί της υπόληψής του.

Είναι όχι μόνο αναφαίρετο δικαίωμα του αλλά και επιτακτική υποχρέωση του. Το απαιτεί η πολιτική του διαδρομή.

Σε ό,τι μας αφορά:

Αλίμονο αν δεν συνεχίσουμε να ψάχνουμε « αποκαλύψεις».

Αλίμονο αν δεν φωτίζουμε την επικαιρότητα με νέα δημοσιογραφικά στοιχεία. Αλίμονο αν με κάθε διάψευση από το facebook σπεύδαμε να δηλώσουμε υπακοή και άφεση αμαρτιών.

Τότε θα ήμασταν φερέφωνο και βαποράκι ειδήσεων.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον Κο Υπουργό ότι τέτοιοι δεν ήμασταν, ούτε είμαστε ούτε και θα γίνουμε.

Τα δε δημοσιογραφικά καθήκοντα τα διδαχτήκαμε από μορφές της δημοσιογραφίας και δεν μας χρειάζονται «υποδείξεις» για το καλό μας.

Θα συμφωνήσουμε όμως με τον Κο Υπουργό ότι, πράγματι, όλη αυτή η ηλεκτρονική αλληλογραφία είναι αποκρουστική και χυδαία.

Και μια δέσμευση: Εμείς θα κρατήσουμε με αξιοπρέπεια τα ΦΛΑΜΠΟΥΡΑ της ενημέρωσης ψηλά!!

Όπως κάνουμε επι 5 χρόνια, από τότε που ιδρύθηκε το mononews.gr»

Keywords
Τυχαία Θέματα