Ευ.Βενιζέλος: Ανεμομαζώματα – διαβολοσκορπίσματα – Εικόνες από το 1965…

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «κρίση νομιμοποίησης, καθώς τα 2/3 των πολιτών είναι εξ ορισμού κατά της κυβέρνησης και το 1/3 που τη στήριξε βρίσκεται ήδη σε φάση αμφιβολίας».
«Η κρίση ήταν εκ γενετής, από

τη συγκρότηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» προσέθεσε, «ανεμομαζώματα- διαβολοσκορπίσματα που λέει και ο λαός».
Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος αμφισβήτησε την ειλικρίνεια της κυβέρνησης στο θέμα της συναίνεσης.
Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δε ζητά συναίνεση σε μεταρρυθμίσεις, αλλά να πούμε όλοι μαζί ψέματα στο λαό, ότι δε θέλουμε μείωση συντάξεων και μετά να πούμε τι να κάνουμε δεν τα καταφέραμε».
Τόνισε όμως ότι η αντιπολίτευση θα βοηθήσει στη ρύθμιση του χρέους «αλλά πρέπει να ζητηθεί συγνώμη για τα ψέματα».
Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε εάν «η κυβέρνηση ήρθε σε αναζήτηση συναίνεσης ή σε αναζήτηση πλειοψηφίας;».
Και απάντησε μόνος του: «ο κουτσαβακισμός είναι πολύ κακός σύμβουλος».
Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ειδική αναφορά στη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου έναντι της αντιπολίτευσης.
«Στο ΠΑΣΟΚ είναι εύκολα τα πράγματα, για όλα φταίω εγώ» τόνισε.
«Στη ΝΔ η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι ο καλός Καραμανλής και ο κακός Σαμαράς» ανέφερε και προειδοποίησε πως «δημιουργείται έτσι μια ζοφερή εικόνα που θυμίζει το 1965».
«Με εμπειρογνώμονα ακροδεξιών πρακτικών διακυβέρνησης τον κ. Καμμένο επιδιώκουν την αποστασία» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Επιστρέφοντας και πάλι στους χειρισμούς της κυβέρνησης, μίλησε για «ανικανότητα διακυβέρνησης και διάλυση της κρατικής μηχανής».
«Δεν ξέρουν ούτε πως θα διεκδικήσουν την άρση των capital controls» επισήμανε, ενώ χαρακτήρισε τεράστια τη βλάβη του ελληνικού δημοσίου από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ολοκληρώνοντας, σημείωσε ότι έχουν μείνει αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε ο Γιάννης Πανούσης και πρότεινε, ενώπιον του κινδύνου να αποβληθούμε από τη Σένγκεν, να δημιουργηθούν πλωτά κέντρα ταυτοποίησης στα τουρκικά λιμάνια, τα οποία θα λειτουργούν με ευθύνη της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα