Ευ.Τσακαλώτος: Οι ελέφαντες (ΕΕ-ΔΝΤ) να δώσουν στην αντιλόπη (Ελλάδα) λύση μέχρι την Πρωτομαγιά…

14:28 7/3/2016 - Πηγή: BankWars

«Εδώ υπάρχουν δυό ελέφαντες και εμείς είμαστε μεταξύ τους η αντιλόπη η οποία προσπαθεί να μην την πατήσουν», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Εάν το ΔΝΤ με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς έχει κατά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα κάποιο πρόβλημα, τότε θα πρέπει να το λύσει με τους Ευρωπαίους, επισημαίνει.

Ο υπουργός:

–Εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία μπορεί

να αναπτυχθεί περισσότερο από 3%, αλλά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο «θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων μέχρι την 1η Μαϊου», ώστε η Ελλάδα να λάβει την τρίτη δόση και μετά να γίνει διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους. «Αυτό που χρειαζόμαστε μέχρι το ορθόδοξο Πάσχα, την 1η Μαίου, είναι η κρίση των διεθνών ΜΜΕ, ότι αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι κατέληξαν σε μια συμφωνία, ότι δεν έγινε αναβολή και ότι η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο».

– Απορρίπτει τις επιπλέον περικοπές συντάξεων, διότι «το ΔΝΤ θέλει αφενός γενικές περικοπές και αφετέρου μια διόρθωση της ανισορροπίας των κοινωνικών παροχών της Ελλάδας με μεγάλη επιβάρυνση των συνταξιούχων και μικρότερη για άλλους που έχουν ανάγκη». Τέτοιες όμως θεωρητικές απόψεις γίνονται σε μια στιγμή βαθιάς ύφεσης, όπως τονίζει.«Εκτός τούτου οι συντάξεις αποτελούν μέρος του κοινωνικού δικτύου ασφάλειας», διότι αυτή τη στιγμή παππούδες και γιαγιάδες πρέπει συχνά να υποστηρίξουν οικογένειες με παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα