Ευρωπαϊκές ημέρες καριέρας του ΜΙΤ – Δυναμική παρουσία και άμεσες προσλήψεις από την Epexyl

Με τη συμμετοχή για πρώτη φορά τριών ελληνικών εταιριών της ElvalHalkor, της Epexyl και της Raycap πραγματοποιήθηκε το Εuropean Career Fair του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στη Βοστώνη από τις 21-24 Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στον Ελληνικό Σύλλογο Φοιτητών του ΜΙΤ με την ενεργή υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Υπουργείου Παιδείας και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας

στην Βοστώνη.

Σύμφωνα με τα μέλη του φοιτητικού συλλόγου, βασικός στόχος είναι η διασύνδεση των ελληνικών επιχειρήσεων με ορισμένα από τα καλύτερα μυαλά του κόσμου, καθώς και με νέους επαγγελματίες, οι οποίο διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση και προσόντα. Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών της ελληνικής αγοράς και την ανάσχεση του φαινομένου του brain drain.

Η Epexyl εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, κινήθηκε άμεσα και μεθοδικά και προχώρησε ήδη στην πρόσληψη ενός αρχιτέκτονα από το MIT  και ενός  project manager από το Harvard, καθώς και σε συμφωνία για πρακτική εξάσκηση τεσσάρων φοιτητών από το New York University με εξειδίκευση στο Information Technology και Computer Science, με στόχο  να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα custom communication cloud μεταξύ των εταιριών του ομίλου.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epexyl, Νικόλαος Αναστασίου, σε ομιλία του, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, εστίασε στη φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία απευθύνεται σε νέους με προσόντα και θέληση που από κοινού θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρείας. Η Epexyl πλέον δραστηριοποιείται διεθνώς και έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, με τα πρόσφατα, μάλιστα, εγκαίνια των γραφείων της εταιρείας στο 375  Park Avenue, στο Manhattan της Νέας Υόρκης.

Το European Career Fair του ΜΙΤ είναι το μεγαλύτερο Career Fair στις Η.Π.Α. με επίκεντρο την ευρωπαϊκή αγορά και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και νέους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο προσελκύει πάνω από 3.000 συμμετέχοντες από μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα των ΗΠΑ (MIT, Harvard, Boston University, Northeastern University, κλπ). Πρόκειται για νέους και νέες υψηλής εξειδίκευσης και προσόντων και η βελτίωση των διασυνδέσεων τους με τις Ευρωπαϊκές  επιχειρήσεις και την Ευρωπαϊκή  αγορά εργασίας μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην κάλυψη κρίσιμων αναγκών των επιχειρήσεων, αλλά και στην ανάσχεση του brain drain.

Τα ελληνικά περίπτερα στήθηκαν δίπλα σε περίπτερα εταιριών όπως οι Airbus, Audi, Volkswagen, Daimler, ABB, ASML, Bayer, ενώ υπήρξε μεγάλη προσέλευση Ελλήνων φοιτητών, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα εκθεσιακά περίπτερα και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Κοινός στόχος όλων των φορέων που στήριξαν τη προσπάθεια είναι η ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας, μέσω της συμμετοχής περισσότερων εταιριών αλλά και της αποστολής αντιπροσωπειών από πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα. Όπως εκτιμάται, η ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδας στη διεθνή αγορά μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό του brain drain μέσω της προσέλκυσης υψηλά καταρτισμένων Ελλήνων αποφοίτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα