Ευρωπαικές αγορές: Αμηχανία εν όψει του “πακέτου” Ντράγκι

21:50 9/9/2019 - Πηγή: BankWars

Αμηχανία στις συναλλαγές της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τις αποφάσεις Ντράγκι την Πέμπτη σχετικά με το μέγεθος και το “ποιόν” της ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να τονωθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι δήλωσε στα τέλη Ιουλίου ότι το Δ.Σ. της  κεντρικής τράπεζας “είναι έτοιμο να προσαρμόσει καταλλήλως όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του”. Τις τελευταίες ημέρες

όμως τόσο η Bundesbank, όσο και η Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας, έχουν τοποθετηθεί διά μέσω των ηγεσιών τους με “ισχυρή επιφύλαξη” απέναντι στο ενδεχόμενο αυτό. Επίσης, σημαντικός αριθμός τραπεζιτών από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς ομίλους έχουν διαμηνύσει στον Ντράγκι ότι οι τράπεζες δεν αντέχουν άλλο τα αρνητικά επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 υποχώρησε 0,3% και έκλεισε στις 386,06 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,3% στις 12.226,10 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC-40 έχασε 0,3% στις 5.588,95 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά  0,6% στις 7.235,81 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε επίσης 0,2%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Γερμανία έδειξαν ότι οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν άνοδο τον Ιούλιο, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν να υποχωρήσουν καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας έχει πλήξει ιδιαίτερα τη γερμανική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα