Εβρεξε γκολ στα γήπεδα της Superleague – Αποτελέσματα και βαθμολογία

23:42 5/3/2023 - Πηγή: BankWars

Ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο κόντρα στον Ιωνικό στην Τούμπα, επικρατώντας με το εμφατικό 6-0 στο τελευταίο παιχνίδι χρονικά της Superleague και πλέον απομένει μόνο η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό τη Δευτέρα για να κλείσει και η 25η αγωνιστική.

Ο Δικέφαλος του βορρά έκανε πάρτι απέναντι στην ομάδα της Νίκαιας, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα η ΑΕΚ

πέρασε από το Γεντί Κουλέ με νίκη, αφού επικράτησε του ΟΦΗ με 3-0.

Πλέον, με αυτή τη νίκη επί των Κρητικών η Ένωση «πάτησε» κορυφή στο πρωτάθλημα φτάνοντας τους 56 βαθμούς έχοντας 24 ματς, καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο που δεν έγινε ποτέ λόγω της.. μεζούρας και ορίστηκε μεσοβδόμαδα, ενώ έχει φυσικά και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακός την άλλη βδομάδα στην «Opap Arena» με την ομάδα του Πειραια να περνα ένα εύκολο απογευμα νικώντας με 6-0 τον Λεβαδειακό.

Κορυφή για την ΑΕΚ – 3-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη

Με εμφατικό τρόπο πέρασε από το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» η ΑΕΚ, κερδίζοντας με 3-0 τον ΟΦΗ, σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Νορντίν Άμραμπατ (43’, 49′) και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (62′) σημείωσαν τα γκολ της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα που προσπέρασε στην κορυφή τον Παναθηναϊκό κι έδειξε πανέτοιμη για τη συνέχεια της «διαβολοβδομάδας» που θα τη φέρει απέναντι σε Ατρόμητο (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός).

Στο 43′ ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ προς τον Άμραμπατ, ο Μαροκινός σούταρε, η μπάλα κόντραρε ελαφρώς και ξεγέλασε τον Μανδά για το 0-1.

Η ΑΕΚ μπήκε απελευθερωμένα στο δεύτερο μέρος και βρήκε και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Άμραμπατ. Σε φάση διαρκείας και κακό διώξιμο του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη, ο 35χρονος εξτρέμ με σκαστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ για το 0-2 στο 49′.

Βρίσκοντας ελεύθερους χώρους, οι φιλοξενούμενοι έκαναν πλέον… πάρτι. Από ωραία ενέργεια και κάθετη πάσα του Μάνταλου, ο Γκατσίνοβιτς φάτσα με τον Μανδά πλάσαρε για το 0-3 στο 62′.

Με κορυφαίο τον Νάρεϊ, ο ΠΑΟΚ 6-0 τον Ιωνικό

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε με 6-0 επί του Ιωνικού στο γήπεδο της Τούμπας, σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Αλέξις Ρομαό (2’αυτ.), Γιάννης Κωνσταντέλιας (24’), Μπράντον Τόμας (28’), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (30’), Τόμας Κετζιόρα (54’) και Στέφανος Τζίμας (90’+1’) τα γκολ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο κορυφαίος ήταν ο Κάλεντ Νάρεϊ, με τον Τζίμα να γράφει ιστορία. Λίγα πράγματα από το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου που, στη «μάχη» για την παραμονή, έχασε με κόκκινη κάρτα τον Ζινεντίν Μασάς (48’).

Το ευρύ σκορ έδωσε τη δυνατότητα στον Λουτσέσκου να βάλει «φρέσκο» αίμα στο ματς. Το δυνατό σουτ του Τάισον στο 68’ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ιωνικού αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, από ασίστ του Ράφα Σοάρες, ο Τζίμας πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, μπαίνοντας στα βιβλία της ιστορίας. Σε ηλικία 17 ετών και τριών μηνών παρά… μία ημέρα, έγινε ο νεότερος σκόρερ του «Δικέφαλου του Βορρά», αφήνοντας πίσω του τον Γιώργο Κούδα.

Ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε με μισή ντουζίνα γκολ τον Λεβαδειακό (6-0)

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και πιστοποιώντας την αγωνιστική του άνοδο υπό τις οδηγίες του Μίτσελ Γκονζάλες, ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 6-0 τον Λεβαδειακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Οι Πεπ Μπιελ (2’, 49′) και Σέρτζι Κανός (86′, 88′) σκόραραν από δύο φορές, ενώ δίχτυα βρήκαν ακόμα και οι Ίνμπομ Χουάνγκ (38′), Σεντρίκ Μπακαμπού (58’πέν.).

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με το… καλησπέρα. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μπιελ με ωραία ατομική ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Νταβίντ Γκροφ, «γράφοντας» το 1-0.

Στο 38, ο Ολυμπιακός έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη. Από το σημείο του κόρνερ, ο Φορτούνης έστειλε συστημένη την μπάλα στον Χουάνγκ, που με δεξί σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με γκολ. Ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Μπιελ, ο οποίος ξεπέρασε και τον Γκροφ για το 3-0.

Πέντε λεπτά μετά, έπειτα από παρέμβαση του VAR, ο Κωνσταντίνος Περράκης καταλογισε πέναλτι σε χέρι του πεσμένου Τριαντάφυλλου Τσάπρα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Μπακαμπού, πετυχαίνοντας το 12ο τέρμα του στη Super League.

Ο Ολυμπιακός έφτασε και σε πέμπτο γκολ, με τον Κανός να βρίσκει δίχτυα έπειτα από τη σέντρα του Ματιέ Βαλμπουενά. Το σκηνικό, με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές, επαναλήφθηκε δύο λεπτά μετά, για το τελικό 6-0.

 Βαθιά ανάσα για τη Λαμία, 2-1 τον Άρη

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληροι μήνες για να επιστρέψει η Λαμία στις επιτυχίες. Τα γκολ των Βικίντας Σλίβκα (15’) και Νίκου Βέργου (26’) χάρισαν στην ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου τη νίκη με 2-1 επί του Άρη στο «Αθανάσιος Διάκος», σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SuperLeague. Φλύαροι οι φιλοξενούμενοι, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Γιάκουμπ Μπράμπετς (44’), πέφτοντας στην έκτη θέση.

Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να μπήκαν πιο ορεξάτα στο ματς, ωστόσο έπειτα από το πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές. Μάλιστα, στο 15’ άνοιξαν και το σκορ, όταν ο Νταβίντ Σιμόν βρήκε ωραία τον Σλίβκα μέσα στην περιοχή και ο Λιθουανός με σουτ νίκησε τον Χουλιάν Κουέστα για το 1-0. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Άρη είχε προβλήματα. Κι αν η κίτρινη κάρτα στον Νικολά Ενκουλού ήταν το προειδοποιητικό μήνυμα, στο 26’ το λάθος του Καμερουνέζου στόπερ έδωσε την ευκαιρία στον Βέργο, που έκλεψε την μπάλα, να «εκτελέσει» τον Κουέστα για το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το… φιλί της ζωής λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Από εκτέλεση φάουλ του Λουίς Πάλμα στη μεσαία γραμμή και πρώτη κεφαλιά του Βλάντιμιρ Νταρίντα, ο Μπράμπετς με δεύτερη κεφαλιά νίκησε τον Θανάση Γκαραβέλη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Με Τάχατο ο Βόλος πέρασε από τα Γιάννινα (0-1)

Δυνατά στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του UEFA Europa Conference League, παρέμεινε ο Βόλος ΝΠΣ έπειτα από τη νίκη του με 1-0 μέσα στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Στάθης Τάχατος στο 83ο λεπτό σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που διεξήχθη στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής: 

Σάββατο (4/3)

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Κυριακή (5/3)

16:00 Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 6-0

17:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 0-1

17:30 Λαμία-Άρης 2-1

19:30 ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-3

20:30 ΠΑΟΚ-Ιωνικός 6-0

Δευτέρα (6/3)

19:30 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός

Αναλυτικά η βαθμολογία της Superleague:  

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα