ΕΒΕΑ – Μίχαλος: Ζητά μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% στις επιχειρήσεις από το 2014

Να μειωθούν από το 2014 κατά 10% οι ασφαλιστικές εισφορές σε όλες τις επιχειρήσεις που καταβάλλουν ανελλιπώς τις εισφορές τους ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ.Μίχαλος, υπογραμμίζοντας ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών έχει αποτύχει στην πράξη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους ελέγχους που αρχίζει από αύριο το ΙΚΑ, ο κ.Μίχαλος
υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό στην κυβέρνηση ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που πραγματικά αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα προς το Δημόσιο και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογραμμίζει ότι ζητά την τροποποίηση της ρύθμισης, με βάση την πρόταση που έχει ήδη καταθέσει το ΕΒΕΑ, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και η σταδιακή αποπληρωμή τους, μετά από ενός έτους περίοδο χάριτος όπου θα καταβάλλονται μόνο οι τρέχουσες υποχρεώσεις.
Η πρόταση του ΕΒΕΑ προβλέπει ότι η αποπληρωμή των κεφαλαιοποιημένων οφειλών θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 6 ετών με τις δόσεις να ξεκινούν από χαμηλό ύψος και να αυξάνονται σταδιακά.
«Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων και αναγκαστικών μέτρων στις επιχειρήσεις» τονίζει ο κ.Μίχαλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα