Ευ. Βασιλάκης (Aegean): Να μειωθούν οι χρεώσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια

Άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να βελτιωθούν, το ταχύτερο δυνατό, οι υποδομές υποστήριξης της αεροναυτιλίας, όπως και αυτές των περιφερειακών αεροδρομίων, να αναπτυχθεί πολιτική εποχικής μείωσης των χρεώσεων για τον εξαιρετικά αδύναμο, πλέον, χειμώνα και να ολοκληρωθεί η επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου της Αθήνας, που θα του επιτρέψει να έχει ανταγωνιστικότερες χρεώσεις, ζητά ο αντιπρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης.

Με αφορμή την ανακοίνωση της επιβατικής

κίνησης, ο αντιπρόεδρος της Aegean, χαρακτηρίζει επιτακτική ανάγκη μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές, να ληφθούν τα παραπάνω, σημειώνοντας ότι χωρίς αυτές τις επείγουσες παρεμβάσεις, η Aegean, η Olympic Air, αλλά και οι πλέον των 100 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, ώστε να στηρίζουν τον τουρισμό και την οικονομία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η επιβατική κίνηση εξωτερικού της Aegean παρουσίασε αύξηση κατά 30% και το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2015, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2014.

Συνολικά στο δίμηνο, η εταιρεία μετέφερε 3 εκατ. επιβάτες στο εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυό της. Αναλυτικότερα, το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου του 2015, η εταιρεία μετέφερε 2.990.852 επιβάτες, 515 χιλ. περισσότερους σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2014, καταγράφοντας αύξηση 21% στη συνολική της κίνηση.

Η αύξηση 30% στην κίνηση εξωτερικού, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, προήλθε σε μεγάλο βαθμό από την έντονη ανάπτυξη 35% που παρουσίασε στην Αθήνα, όπου η εταιρεία κινήθηκε στο διεθνές δίκτυο με διπλάσιο ρυθμό από ότι το αεροδρόμιο συνολικά, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία του κύριου κόμβου της.
Σημαντική ήταν η συμβολή των 16 νέων προορισμών που εγκαινίασε η εταιρεία το 2015, όπως Όσλο, Ελσίνκι, Μάλτα, Ντουμπρόβνικ, Τουλούζη, Μπορντό, Αλεξάνδρεια, Ριάντ και Τεχεράνη αλλά και η ωρίμανση της παρουσίας της σε προορισμούς του 2014, όπως είναι το Κάιρο, η Βηρυτός, η Ζυρίχη και το Αμμάν.

“Εξίσου όμως σημαντική για τη στρατηγική της εταιρείας ήταν και η επιτυχής απόδοση των νέων απευθείας διεθνών πτήσεων από τις βάσεις του Ηρακλείου και της Ρόδου, που της επέτρεψαν να αναπτυχθεί σημαντικά, κερδίζοντας μερίδια από τις δύο κύριες αυτές τουριστικές περιοχές, που δυστυχώς φέτος παρουσίασαν οριακή κάμψη στη συνολική τους κίνηση από το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Στις πτήσεις εξωτερικού από το Ηράκλειο πέτυχε αύξηση 31%, ενώ αντίστοιχα από την Ρόδο 32%.

Keywords
Τυχαία Θέματα