ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Ο Α. Τσίπρας μας εκβιάζει και λέει ψέματα στους πολίτες

Για εκβιασμό από την πλευρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Ο κ. Τσίπρας μας εκβιάζει, όχι οι εταίροι αυτόν» υπογράμμισε και επεσήμανε ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει συντεταγμένα. Όπως εκτίμησε, πρέπει να ψηφιστεί η συμφωνία χωρίς όρους.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα περιμένει να δει συνολικά τη συμφωνία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζει η πρόεδρος της Βουλής».

Παράλληλα, εξήγησε ότι θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο και η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. και θα ληφθεί η απόφαση της συντεταγμένης παρουσίας του κόμματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., είναι κακή και επώδυνη η συμφωνία, ενώ όπως είπε, χάθηκε χρόνος με ευθύνη της κυβέρνησης.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι φέρνει γρήγορα τη συμφωνία για να μην τη διαβάσουν οι βουλευτές.

«Εμείς δεν είχαμε έξι μήνες να διαπραγματευτούμε και κριθήκαμε που ακολουθήσαμε γρήγορες διαδικασίες» συμπλήρωσε και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι είπε ψέματα, κάνοντας λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας

«Υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών και μας εκβιάζει, φέρνοντας τη συμφωνία σε δύο άρθρα» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και αναφερόμενος στους φαρμακοποιούς, τόνισε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί το μοντέλο της Γερμανίας στην περίπτωσή τους.

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι η Ν.Δ. θα αποφασίσει συντεταγμένα, ενώ εκτίμησε ότι εάν η συμφωνία δεν ψηφιστεί, το πρόβλημα που θα έχουμε θα είναι τεράστιο, θα είναι άτακτη χρεοκοπία και εθνικό νόμισμα. «Γι αυτό λέω ότι εκβιαζόμαστε», πρόσθεσε.

«Εάν απέχουμε, θα φανεί ως συναλλαγή με την κυβέρνηση, η οποία θεωρώ πως δεν πρέπει να γίνει» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και χρέωσε τα μέτρα στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, καθώς αυτοί διαπραγματεύτηκαν όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα