ΝΔ: Βγήκαν τα μαχαίρια – Έντονη δυσαρέσκεια Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη για τον Α. Παπαμιμίκο

Βγήκαν τα μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Αιτία αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Παπαμιμίκος φέρεται να στηρίζει παρασκηνιακά την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την προεδρία της ΝΔ.

Συνεργάτες

του Βαγγέλη Μεϊμαράκη χαρακτηρίζουν “ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και γραμματέας του κόμματος να τάσσεται υπέρ κάποιου υποψηφίου”.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έκαναν επ’ αυτού συστάσεις στον κ. Παπαμιμίκο από την Παρασκευή το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα.

Στο θέμα παρενέβη και το περιβάλλον του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, μετά από ερώτηση σχετικά με όσα αναφέρουν από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον γραμματέα της ΝΔ, έλεγαν τα εξής: “Οι κινήσεις του κ. Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο”.

Ευ. Μεϊμαράκης: Εγώ θα αποφασίσω αν θα είμαι υποψήφιος

Σε εξέλιξη είναι η κούρσα για την εκλογή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, εντείνοντας το παρασκήνιο.

«Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης όσο καθυστερεί να ανακοινώσει την απόφασή του δυσκολεύει τη ζωή άλλων επίδοξων δελφίνων, οι οποίοι αναμένουν τη δική του πρωτοβουλία για να κρίνουν αν θα διεκδικήσουν ή όχι την αρχηγία του κόμματος.

Οι κ.κ Μάκης Βορίδης και ‘Αδωνις Γεωργιάδης θα συναποφασίσουν ποιος από τους δύο θα θέσει υποψηφιότητα, ενώ επιστολή προς τα μέλη της Πολιτική Επιτροπή, με την οποία τους ζητά στήριξη για μια δική του ενδεχόμενη υποψηφιότητα, έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκος Πανέτας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος, όπως και ο 33χρονος Σαράντος Ευσταθόπουλος, αντιδήμαρχος του επί δημαρχίας Μιχαλολιάκου στον Πειραιά.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την ερχόμενη Παρασκευή και προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι να έχουν τις υπογραφές 50 μελών της Π.Ε. ή του 1/10 των μελών του τελευταίου συνεδρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα