Εθνική Μπάσκετ: Με την πλάτη στον τοίχο – Έχασε από τη Φινλανδία με 77-86

17:36 9/9/2013 - Πηγή: BankWars

Η Εθνική Ελλάδος έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της και πλέον πηγαίνει στη Λιουμπλιάνα με την πλάτη στον τοίχο. Η «γαλανόλευκη» δεν ψάχνει πλέον ένα καλό «χιαστί», αλλά την πρόκριση στα προημιτελικά αφού δεν μεταφέρει καμία νίκη στη σλοβενική πρωτεύουσα.

NΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πήγε το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε. Οι Φινλανδοί πίστεψαν στο θαύμα και τα κατάφεραν. Αφού πρώτα «υπνώτισαν» την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, στη συνέχεια πήραν τη νίκη και πλέον πηγαίνουν στη δεύτερη φάση με 1-1. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο οι Φινλανδοί δεν έχασαν ούτε μια φορά το προβάδισμα και μπορεί να πεις

πως έφτασαν τελικά εύκολα στη νίκη.

MVP: Ο Πέτερι Κόπονεν. Ο 25χρονος γκαρντ της Φινλανδίας διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα του Αντρέα Τρινκιέρι. Πολλές φορές βέβαια σούταρε και μόνος του, αλλά ακόμη και τα σουτ εκτός λογικής που επιχείρησε, τα έβαλε και αυτά. Τα έβαλε όλα ο Κόπονεν και ήταν αυτός που «σκότωσε» την Εθνική Ελλάδος.Σε 33:04 που βρέθηκε στο παρκέ είχε 29 πόντους με 4/4βολές, 5/8δίποντα, 5/7τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο.

AΦΑΝΤΟΣ: Όταν χάνεις ματς από τη Φινλανδία δεν μπορεί να πει κανείς πως ήταν ένας αυτός που δεν βοήθησε. Ολόκληρη η ομάδα ήταν σε άλλο γήπεδο. Χωρίς συγκέντρωση, χωρίς σχέδιο παρασύρθηκε στο ρυθμό των Φινλανδών. Βοήθεια από τον πάγκο δεν υπήρξε και έτσι άπαντες έχουν μερίδιο ευθύνης σε αυτή την απίστευτη ήττα.

ΚΕΥ POINT: Η άμυνα ήταν για δεύτερο συνεχόμενο ματς κάκιστη. Η Εθνική πέρασε μπροστά με 30-23 στο δεύτερο δεκάλεπτο έχοντας 3/6 τρίποντα. Έκτοτε, όμως, δεν έκανε τίποτα απολύτως. Ή αν προτιμάτε έκανε εύκολη τη ζωή του Κόπονεν και της παρέας τους. Και αυτό γιατί η άμυνα ήταν παθητική, η επίθεση χωρίς συγκέντρωση και σωστές επιλογές και η ομάδα του Ντέτμαν άρχισε να πιστεύει πως μπορεί. Οι Φινλανδοί με σούπερ άμυνα κράτησαν για εφτά λεπτά την Εθνική στο τρίτο δεκάλεπτο στους έξι πόντους και έτσι προηγήθηκαν με 41-50. Έτσι μετά το 50% στα τρίποντα στο ξεκίνημα ήρθε το 0% με 0/14 (!) έως το 39′ που ο Ζήσης έβαλε ένα. Οι Φινλανδοί σε όλο το δεύτερο ημίχρονο είχαν τον έλεγχο και ουσιαστικά ποτέ δεν απειλήθηκαν φτάνοντας έτσι στη νίκη.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Aρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε για ακόμη μια φορά στις εξέδρες της Bonifika Arena. Και όλοι δεν πίστευαν σε αυτά που έβλεπαν. Και οι Φινλανδοί που έβλεπαν τους παίκτες της ομάδας τους να κάνουν απίστευτα πράγματα, αλλά και οι Έλληνες με την… αγνώριστη ελληνική ομάδα.

Δεκάλεπτα: 23-22, 35-37, 47-57, 77-86
Πηγή: gazetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα