ΕΘΝΙΚΗ – Π.Μυλωνάς: Το νέο business plan του 2019

Νέο business plan για τον ανασχηματισμό της Εθνικής Τράπεζας θα ανακοινώσει στις αρχές του 2019 η διοίκηση της Τράπεζας. Όπως ειπώθηκε στους αναλυτές μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, το νέο business plan:

Θα είναι πιο “επιθετικό” στη μείωση
των κόκκινων δανείων με δεδομένο ότι ο υψηλός δείκτης κάλυψης που διαθέτει η τράπεζα της επιτρέπει να προχωρήσει.Θα επιμείνει στη συνέχιση της πολιτικής μείωσης του κόστους.Θα υπάρξουν εξελίξεις σςχετικά με την Εθνική Ασφαλιστική, καθώς υπάρχουν συζητήσεις με την DGcomp για επέκταση του χρονοδιαγράμματος πώλησης, ενώ παράλληλα συζητείται και το ενδεχόμενο δημόσιας εγγραφής.Επίσης, με την Banca Romaneasca, για την οποία αναμένονται δεσμευτικές προσφορές πριν από τα τέλη του 2018.Για το ΛΑΠΕΤΕ, συνεχίζονται οι συζητήσεις με την κυβέρνηση ώστε οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ να ενταχθούν στο επικουρικό συνταξιοδοτικό ταμείο του δημοσίου.

—Σε ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις που έχουν καταθέσει η ΤτΕ και το ΤΧΣ για τα κόκκινα δάνεια, η απάντηση ήταν ότι είναι θετικό πως υπάρχουν προτάσεις και πολλά σχήματα τα οποία και εξετάζονται προσεκτικά.

—Σε ότι αφορά τις πωλήσεις πακέτων δανείων, βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για ένα που αφορά σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια με εξασφαλίσεις επί ακινήτων, ύψους 1 δισ. ευρώ το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α τρίμηνο του 2019 και για ένα δεύτερο που αφορά σε δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ύψους 700 εκατ. ευρώ που θα βγει προς πώληση στο δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Εθνική: Κέρδη 48 εκατ. στο 9μηνο – Μείωση των NPLs κατά 2,5 δισ.

Keywords
Τυχαία Θέματα