ΕΤΕ: Κοντά στην έκδοση 3ετούς καλυμμένου ομόλογου, σύμφωνα με το Reuters

‘Οπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Εθνική Τράπεζα εξετάζει να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου με το ποσό να κυμαίνεται ανάμεσα στα €300 με €500 εκατ. με απόδοση, κατά την εκτίμηση των αναλυτών, κοντά στο 3,75%.

Η συγκεκριμένη θα είναι η πρώτη πώληση ελληνικού τραπεζικού ομολόγου από το 2014.

Το Reuters

επισημαίνει, ότι η αγορά βρίσκεται σε αναμονή για μια έκδοση ελληνικού τραπεζικού ομολόγου μετά την επιστροφή της χώρας στις αγορές τον περασμένο Ιούλιο.

Μια πώληση καλυμμένου ομολόγου, η πιο ασφαλής και γρήγορη μορφή τραπεζικού χρέους, θα είναι μια λογική επιλογή ώστε να ανακτήσει μια τράπεζα την πρόσβαση στις αγορές και να ομαλοποιήσει το προφίλ χρηματοδότησής της.

Η Εθνική επιβεβαίωσε στο IFR του Reuters ότι εξετάζει την έκδοση καλυμμένου ομολόγου, αλλά δεν έχει ακόμα δώσει εντολή σε αναδόχους για την έναρξη των διαδικασιών.

Σύμφωνα με το IFR του Reuters, αν υπάρξει τελικά έκδοση χρέους, θα έχει τη χαμηλότερη αξιολόγηση μεταξύ των ευρωπαϊκών καλυμμένων ομολόγων.

Όπως αναφέρει ο Michael Spies, αναλυτής της Citi για τα καλυμμένα ομόλογα, σε σημείωμά του αυτόν τον μήνα, ένα ελληνικό καλυμμένο 5ετές θα είχε απόδοση κοντά στο 3,75%, περίπου 160 μονάδες βάσης πάνω από το τουρκικό καλυμμένο ομόλογο με την υψηλότερη απόδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα