Εστίαση: Τι αλλάζει από Παρασκευή – Πώς θα λειτουργούν κλειστοί και ανοιχτοί χώροι

Παρασκευή 16/7 η αλλαγή στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης με νέους κανόνες και μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Σε πρώτη φάση και έως τις 31 Αυγούστου, οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα θα μπορούν να λειτουργούν ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους και έως το 85% της χωρητικότητάς τους και μόνο για καθήμενους.
Στους κλειστούς χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους, μπορούν να εισέρχονται και

ανήλικοι, εφόσον βρίσκονται κάτω από το όριο ηλικίας που προβλέπεται για τους εμβολιασμούς, με self test και δήλωση γονέα ότι έχουν κάνει το αυτοδιαγνωστικό τεστ. Οι ανήλικοι με δικαίωμα εμβολιασμού, υπάγονται στους γενικούς κανόνες.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, στην είσοδο του εστιατορίου, του μπαρ ή του καφέ, οι πελάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους, πέρα από τη μάσκα, και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης το οποίο θα σκανάρεται από τον υπεύθυνο του μαγαζιού.

Για την είσοδο στο κατάστημα προϋπόθεση είναι η πράσινη ένδειξη στη σχετική εφαρμογή η οποία επιβεβαιώνει τα στοιχεία, ενώ η κόκκινη δείχνει ότι το πιστοποιητικό δεν είναι έγκυρο.

Τι αλλάζει: Τα νέα σήματα

Τα καταστήματα που θα φέρουν τη σήμανση «Χώρος Covid Free» θα λειτουργούν στο εσωτερικό τους μόνο με εμβολιασμένους, ενώ οι υπαίθριοι χώροι εστίασης θα μπορούν να λειτουργήσουν και με ανεμβολίαστους. Οι πελάτες θα πρέπει μόνο να κάθονται και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Από 16 Αυγούστου, επίσης, τα καταστήματα εστίασης εκτός από την ειδική σήμανση ότι οι εσωτερικό χώροι είναι μόνο για εμβολιασμένους θα μπορούν να έχουν άλλο ένα σήμα το οποίο θα ενημερώνει τους πελάτες ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα