ΕΡΤ: Ελεύθεροι οι 7 συλληφθέντες που πήγαν να ανοίξουν τον πομπό στον Υμηττό – Ένας στον ανακριτή

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε στους επτά από τους οκτώ εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι επιχείρησαν να επανασυνδέσουν τον πομπό μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ στον Υμηττό.

Οι επτά συλληφθέντες, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν τον Ιανουάριο του 2014, κατηγορούνται για διατάραξη ασφαλείας αεροπλοϊας, για διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας και για απείθεια και αντίσταση κατά της Αρχής, ενώ ο όγδοος συλληφθείς
διαπιστώθηκε ότι προσπάθησε να καταγράψει συνομιλία αστυνομικών και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση απορρήτου προφορικής συνομιλίας. Ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση μέχρι να απολογηθεί στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση.Ο ένατος από τους συλληφθέντες, που είναι δικηγόρος, αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και θα διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση.Στα δικαστήρια βρέθηκαν για συμπαράσταση στους συλληφθέντες αρκετοί πολίτες, φίλοι των κατηγορουμένων αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Στο αυτόφωρο οδηγούνται στις 11:30 σήμερα το πρωί οκτώ εργαζόμενοι της ΕΡΤ οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα στον Υμηττό, όπου περίπου 70 άτομα επιχείρησαν να ανοίξουν πομπό της ΕΡΤ.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακεκριμένες φθορές κατά δημοσίας περιουσίας, (κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα) και διατάραξη ασφαλείας επικοινωνιών, απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και απειλές κατά αστυνομικών οργάνων.Οι συμμετέχοντες κάνουν λόγο για αναίτιες συλλήψεις και χρήση βίας από πλευράς των ΜΑΤ σε μια ειρηνική συγκέντρωση, ενώ η ΕΣΗΕΑ έχει καλέσει σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από την Ευελπίδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα