ΕΡΤ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: Απειλεί με παραίτηση ο Π.Καψής αν δεν επανέλθει η διάταξη για τις αποζημιώσεις

Πρόβλημα προκαλεί στην κυβέρνηση η απόσυρση από το πολυνομοσχέδιο της διάταξης για το ύψος των αποζημιώσεων των απολυμένων εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής προειδοποιεί πως αν δεν επανέλθει τη Δευτέρα στο φορολογικό νομοσχέδιο με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο ίδιος δεν θα έχει πλέον θέση

στο κυβερνητικό σχήμα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι το ποσό των 80 εκατ. ευρώ που προβλέπεται για τις αποζημιώσεις είναι σημαντικά λιγότερο. Ακόμα, ο υπολογισμός τους θα γίνει με βάση το ενιαίο μισθολόγιο και την εργατική νομοθεσία όπως τροποποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου.Νωρίτερα, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των υπαλλήλων της πρώην Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να προχωρήσει τη συζήτηση για το πακέτο των αποζημιώσεων χωρίς το πλαφόν των 15.000 ευρώ αλλά και την προκήρυξη των 2.000 θέσεων για τη στελέχωση του ενδιάμεσου φορέα, εφόσον οι εργαζόμενοι συμφωνήσουν να ανοίξουν πλήρως το Ραδιομέγαρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα