ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Φταίνε οι δικαστές – Συνεργάζονται με εγκληματικές οργανώσεις!

Βρώμικη επιχείρηση κατά της κυβέρνησης του με την εμπλοκή δικαστικών, εκδοτών και επιχειρηματικών κύκλων βλέπει ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Μιλώντας σε οπαδούς του κόμματός του στην πόλη Μασίνα εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά των δικαστών που αποκάλυψαν την υπόθεση διαφθοράς στην οποία μέχρι στιγμής εμπλέκονται οι γιοι τριών πρώην-πλέον-υπουργών κατηγορώντας τους ότι συνεργάζονται με «εγκληματικές οργανώσεις» για να «κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους».

«Ορισμένοι δικαστές, δυστυχώς, ενεργούν σε συντονισμό με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις και σε συνεργασία με ορισμένα μέσα ενημέρωσης

για να κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά έγγραφα»

«Ορισμένα κινήματα, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί ή πολιτικοί κύκλοι ενορχήστρωσαν από την Τουρκία αυτή τη γεμάτη μίσος συνωμοσία. Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν στόχο το AKP, αλλά την Τουρκία. Δεν μπορούν να δεχθούν την ιδέα ότι η Τουρκία αναπτύσσεται» τόνισε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Μουαμάρ Ακάς, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Χουριέτ, είχε ετοιμάσει το έγγραφο κλήτευσης ως υπόπτου για συμμετοχή στην ίδια υπόθεση του γιου του τούρκου πρωθυπουργού, πράξη που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει αφού αποπέμφθηκε με την κατηγορία ότι διέρρε έγγραφα προς τα ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα η τουρκική κοινή γνώμη «βράζει» κατά της κυβέρνησης Ερντογάν όπως αποδείχθηκε από τις κινητοποιήσεις το βράδυ της Παρασκευής με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών που ζητούν – ξανά – την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς
Η Wall Street Journal σε άρθρο της το Σάββατο επισημαίνει μια διαφορετική εκδοχή του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν κάνοντας λόγο για μια εσωτερική μάχη για την εξουσία που έχει «τραυματίσει» τον ευρύ συνασπισμό που οδήγησε τον Ερντογάν σε τρεις επιτυχημένες εκλογικές αναμετρήσεις.

Όπως αναφέρει η WSJ, η έρευνα έχει πλήξει την εικόνα του ως τον απόλυτο ηγέτη του AKP που ήρθε στην εξουσία το 2002. Αντίθετα, το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) φαίνεται να είναι ένας εριστικός συνασπισμός μετριοπαθών ισλαμιστών, εθνικιστών και φιλελευθέρων που μέχρι πρότινος τους ένωνε η επιθυμία για την εξουσία και η ανάγκη για επιβολή απέναντι στο στρατιωτικό κατεστημένο.

Original article: ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Φταίνε οι δικαστές – Συνεργάζονται με εγκληματικές οργανώσεις!.

Keywords
Τυχαία Θέματα