Εργαζόμενοι Νέου Τ.Τ: Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις – “Όχι” στη συγχώνευση με την Eurobank

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι υπάλληλοι του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς είναι αποφασισμένοι να μην αποδεχθούν τη συγχώνευση με τη Eurobank.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

Στα σχέδια των διοικούντων της EUROBANK

και του ΤΧΣ είναι η πλήρη ενσωμάτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον νέο ιδιοκτήτη. Παράλληλα όμως, διενεργείται ο έλεγχος της BlackRock σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests. Πολύ φοβόμαστε πως αν τα στοιχεία που θα δοθούν δεν αλλοιωθούν το νέο σχήμα που δημιουργείται, οδηγείται εκ νέου στην καταστροφή και όχι με ευθύνη του Τ.Τ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν προτίθεται να αφήσει το υγιέστατο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παρασυρθεί στα βράχια, δεμένο σε μια βάρκα καμουφλαρισμένη εξωτερικά, χωρίς να έχει τη δυνατότητα κανενός ελιγμού. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και να απαξιώνουμε τις θυσίες που έκαναν οι υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μόλις λίγους μήνες πριν, ούτε να ξεχνάμε την απαξίωση αλλά και τους λόγους που εγκατέλειψε την Eurobank o Τραπεζίτης-ιδιοκτήτης της. Αν συνυπολογίσουμε τη γνώμη του κόσμου και την διαχρονική εμπιστοσύνη που μας δείχνει καθημερινά, αποδεικνύεται έμπρακτα πως το ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ.

Προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιες είναι οι διαδικασίες (διαφανείς ή μη) οι οποίες έχουν ακολουθηθεί έως σήμερα και προέκριναν ως μοναδική λύση την πώληση του υγιούς κομματιού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην EUROBANK. Με ποιον τρόπο και με ποια μέθοδο αποφάσισε η πολιτική και οικονομική ηγεσία, δηλαδή Κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδος και ΤΧΣ, πως η εν λόγω Τράπεζα είναι «βιώσιμη» και «συστημική»; Με ποια μεθοδολογία κρίθηκε πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι «μη βιώσιμο»;

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε εδώ και πολλούς μήνες απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς αλλά αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα, χρησιμοποιώντας χωρίς πυξίδα και προσανατολισμό χρήματα που βαρύνουν τους Έλληνες πολίτες. Όπως όλα δείχνουν δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν την περιουσία του ελληνικού λαού ως όπλα που θα οδηγήσουν στην πραγματική ανάπτυξη.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, βρισκόταν στην καλύτερη θέση στην προηγούμενη έκθεση της Blackrock ανάμεσα σε όλες τις ιδιωτικές τράπεζες. Μετά το έγκλημα του «σπασίματος» της ιστορικής τράπεζας σε «καλή και κακή», επιχειρείται τώρα ο ολοκληρωτικός αφανισμός του. Ως εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα