Έρχεται επιδότηση για 9 μήνες δανείων μικρών επιχειρήσεων – ελεύθερων επαγγελματιών

Πρόγραμμα «Γέφυρα ΙΙ», που θα επιδοτεί για 9 μήνες τη μηνιαία δόση των δανείων ύψους έως 250.000 ευρώ ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων -με ή χωρίς εξασφαλίσεις – και με ετήσιο τζίρο έως 1 εκατ. ευρώ, που έχουν πληγεί από την πανδημία ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στη Realnews, η κυβέρνηση.

Θα είναι στα πρότυπα του προγράμματος «Γέφυρα», το οποίο δόθηκε στους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων.

Σημειώνεται ότι την 31η Δεκεμβρίου 2020 δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις θα βρεθούν εκτός των moratorium, μιας και θα έχουν εξαντλήσει τους 9 μήνες αναστολής

πληρωμών (σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα moratoria πληρωμών ισχύουν για 9 μήνες και η επέκτασή τους μέχρι την 31η Μαρτίου 2021 αφορά μόνο όσες επιχειρήσεις δεν θα εξαντλήσουν το εννεάμηνο στα τέλη Δεκεμβρίου).

Το νέο πρόγραμμα της εννεάμηνης κρατικής επιδότησης της δόσης θα απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες (δηλαδή ακόμη και σε φυσικά πρόσωπα που έχουν άλλου τύπου δάνεια, π.χ. επαγγελματικά, πλην στεγαστικών) και μικρές επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο έως 1 εκατ. ευρώ.

Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητο τα δάνεια να φέρουν ενέχυρο κάποιο ακίνητο. Αφορά, δηλαδή, εξασφαλισμένα και μη δάνεια αρκεί ο δανειολήπτης να έχει πληγεί από την πανδημία.

Keywords
Τυχαία Θέματα