Επτά απαντήσεις για το Χρηματιστήριο – Πως θα κινηθούν οι μετοχές

Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών: “Kεφάλαια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

“Η νέα βελτίωση των σημαντικών δεικτών οικονομικής δραστηριότητας που καταγράφηκε το 2014 αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η οικονομία εξισορροπεί και ότι αντιστρέφεται η υφεσιακή τάση. Το, για δεύτερη συνεχή χρονιά, υψηλότερο του προσδοκώμενου, πρωτογενές πλεόνασμα στο δημοσιονομικό ισοζύγιο το 2014, το αυξανόμενο πλεόνασμα του Ισοζυγίου

Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2013 και η μικρή αλλά σταθερή μείωση του ποσοστού ανεργίας υποστηρίζουν την αλλαγή τάσης.

Η περαιτέρω κεφαλαιακή θωράκιση των τραπεζών, στις αρχές του 2014, μέσω της διενέργειας αυξήσεων κεφαλαίων 8,3 δις ευρώ από funds του εξωτερικού και η έξοδος της χώρας στις αγορές με την άντληση 3 δις ευρώ μέσω έκδοσης 5ετους ομολόγου αποτελούν επιβεβαίωση της αναγνώρισης των βελτιώσεων από τις αγορές. Παρά την αύξηση της Μέσης κεφαλαιοποίησης της αγοράς το 2014, έναντι του 2013, η τιμή του δείκτη στο τέλος του έτους δεν συνάδει με την παραπάνω εικόνα αλλά παρ’όλα αυτά, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να παραδειγματιστούμε από τον Οδυσσέα όταν βρέθηκε μπροστά στις σειρήνες και να μείνουμε προσηλωμένοι στον κεντρικό μας στόχο που είναι η ανάγκη να εστιάσουμε στο αναπτυξιακό μοντέλο.
Η εθνική προτεραιότητα στον τομέα της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, αντικατοπτρίζει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την τεράστια έμφαση που δίνεται στο θέμα αυτό και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως αυτή αποτυπώνεται στη Στρατηγική «Ευρώπη 2020». Ταύτιση υπάρχει και στη μέγιστη ανάγκη στήριξης της χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, δεδομένου ότι αυτές αποτελούν το βασικό κορμό των οικονομιών και το μέλλον της Ευρώπης είναι απόλυτα συνυφασμένο με το δικό τους. Σε μια περίοδο που το διεθνές χρηματοοικονομικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από την τάση απομόχλευσης, το θέμα της ισχυροποίησης των ιδίων κεφαλαίων για τις επιχειρήσεις αναδεικνύεται ως ιδιαίτερης σπουδαιότητας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία για την περίοδο 2015-2020, προβλέπεται σημαντική στήριξη για την ενίσχυση της δημιουργίας αποτελεσματικού περιβάλλοντος για τη διοχέτευση κεφαλαίων στις ΜμΕ.

Με δεδομένα τα παραπάνω, έχει αναγνωριστεί πανευρωπαϊκά ως καθοριστικός, ο ρόλος που πρέπει να παίξουν τα Χρηματιστήρια στην προσέλκυση και άντληση κεφαλαίων από την εγχώρια και την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα και η διοχέτευσή τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την ανάπτυξη. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι πως οι κεφαλαιαγορές θα δημιουργήσουν και θα αξιοποιήσουν το δίκτυο και τα εργαλεία τους, ώστε να επιτύχουν και οι ΜμΕ να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια αυτά.”

Θεόδωρος Κρίντας, διευθύνων σύμβουλος της Αttica Wealth management: «Οι αρνητικές προεξοφλήσεις δεν σημαίνει ότι θα γίνουν πραγματικότητα»

«Η αλήθεια είναι ότι, η νέα χρονιά θα χαρακτηριστεί από ένα αργό ξεκίνημα. Η όποια κίνηση στην οικονομία εκτιμάται πως θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές και την εκλογή του νέου προέδρου. Πρακτικά, επομένως, η οικονομία θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο, έτσι αυτό θα έχει επιπτώσεις στην συνολική ανάπτυξη που αναμένεται για το 2015. Αν περιμέναμε μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης αυτό θα μειωθεί στον βαθμό που η οικονομία εμφανίζει σημάδια καθυστέρησης. Το χρηματιστήριο μπορεί να προεξοφλεί αρνητικές εξελίξεις. Είδαμε τα ίδια πράγματα και το 2012, αλλά τελικά δεν συνέβησαν όσα αρνητικά είχαν προεξοφληθεί. Δεν σημαίνει επομένως πως ότι αρνητικό προεξοφλείται, θα γίνει πραγματικότητα στο τέλος.
Όμως, οι τόνοι της συζήτησης για την Ελλάδα και το ευρώ είναι πιο έντονοι ένα γεγονός το οποίο δεν μας συμφέρει. Εκ των πραγμάτων αυτό είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν με πείθει ότι θα είναι η πραγματικότητα την επόμενη ημέρα. Το χρηματιστήριο, ανεξάρτητα του εκλογικού αποτελέσματος, θα περιμένει τις εξελίξεις την οικονομία. Σήμερα προεξοφλεί μια σειρά από ενδεχόμενα αρνητικά γεγονότα τα οποία μετά τις εκλογές μπορεί να μην επιβεβαιωθούν. Συμπερασματικά, όμως, εκτιμώ το 2015 θα είναι μια χρονιά αναμονής»

Μάνος Χατζηδάκης, Υπεύθυνος ανάλυσης Βeta ΑΧΕΠΕΥ: « Η αποκατάσταση της πολιτικής ηρεμίας θα επαναφέρει τα θεμελιώδη»

“Το 2014 ήταν η χρονιά των χρηματιστηριακών ρεκόρ για τους κυριότερους δείκτες στην Ευρώπη και την Αμερική. Ήταν η χρονιά όπου οι εταιρίες κεφαλαιοποίησαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τα εταιρικά κέρδη σε ένα περιβάλλον υπερβάλλουσας ρευστότητας που προήλθε από την ποσοτική χαλάρωση των κεντρικών τραπεζών και την έλλειψη αντίπαλου δέους από τις αγορές ομολόγων. Οι αποδόσεις των κρατικών και εταιρικών ομολόγων έγιναν λιγότερο ελκυστικές με αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος επενδυτικών κεφαλαίων να αναζητήσει ευκαιρίες στα χρηματιστήρια εστιάζοντας σε εταιρίες με δυνατά μερίσματα ή σε αναδυόμενες αγορές όπου οι επιμέρους κίνδυνοι είχαν αυξήσει την ψαλίδα των αποδόσεων. Κάπως έτσι η ελληνική αγορά φέρνοντας μερικά καλά νούμερα στα μακροοικονομικά μεγέθη και με τις εισηγμένες εταιρίες να βρίσκονται όχι αισθητά μακριά από τα ιστορικά χαμηλά τους έπεισε ότι μπορεί να αποτελέσει μια χώρα ευκαιρίας επαναλαμβάνοντας την επίδοση του 2012 και 2013.

Το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά αδιάφορο μπορεί να θεωρηθεί: Οι τραπεζικές αυξήσεις κεφαλαίου των 8,3 δις ευρώ καλύφθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, άλλα 10,8 δις ευρώ αντλήθηκαν σε από εκδόσεις εταιρικών και κρατικών ομολόγων ενώ οι αυξήσεις κεφαλαίου και η πρώτη εισαγωγή στο ΧΑ μετά από πέντε χρόνια απραξίας ανέβασαν το λογαριασμό των εισροών στα 20,5 δις ευρώ. Όλα τα παραπάνω έγιναν σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία δεν αντιμετώπισε κάποια σημαντική πολιτική αναταραχή καθώς οι Ευρωεκλογές έβαλαν μεν ένα προσωρινό φρένο αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ανέκοψαν το ενδιαφέρον των ξένων. Σε δεύτερο επίπεδο μια σειρά συναλλαγών που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την απόκτηση ελληνικών αξιών έδειξε ότι η δίψα για έκθεση στην ελληνική αγορά δεν σταματούσε σε πρωτογενείς εκδόσεις. Άλλα 320 εκατ. ευρώ ελληνικών μετοχώναγοράστηκαν από το ταμπλό με ιδιωτικές τοποθετήσεις ενώ οι κινήσεις των δανειακών αναδιαρθρώσεωνπροκάλεσαν την είσοδο επενδυτικών σχημάτων με στόχο την εξυγίανση των εταιριών (Μαίλλης, ΚΚR). Οι αυξημένες εισροές πέρασαν και στην χρηματιστηριακή αγορά η οποία είδε να αυξάνονται οι μέσοι ημερήσιοι τζίροι κατά 50% επιστρέφοντας πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ μετά από τρία χρόνια καθίζησης. Αυτά μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο. Η παρούσα συγκυρία χαρακτηρίζεται από τον παράγοντα του πολιτικού ρίσκου, της πιθανότητας δηλαδή η απόδοση μιας επένδυση ή ακόμα και η ίδια η επένδυση να τεθεί υπό αρνητική αναθεώρηση λόγω της αλλαγής των κυβερνητικών δεδομένων. Την ίδια στιγμή η ΕΚΤ έχει εξαγγείλει κάθε δυνατή κίνηση για να βοηθήσει την κυκλοφορία της ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία, διατηρώντας τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Μέσα στο α’ εξάμηνο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος αυξήσεων των Ευρωπαϊκών Τραπεζών που δεν πέρασαν τα τεστ αντοχής επομένως οι ημερομηνίες των εκλογών θα «ανοίγουν και θα κλείνουν» τα παράθυρα ευκαιρίας που θα δημιουργούνται στις κεφαλαιαγορές για να υλοποιηθούν τα εγχειρήματα των αυξήσεων. Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι φαβορί για το 2015 παραμένουν οι μετοχές και δη όσων κλάδων έχουν εξάρτηση στο κόστος πωληθέντων από το ενεργειακό κόστος. Σε δεύτερο επίπεδο η αύξηση του δολαρίου ευνοεί τους εξαγωγείς ή τους παραγωγούς εμπορευμάτων. Για την Ελλάδα η μόνη σίγουρη πρόβλεψη για το 2015 αφορά την μεταβλητότητα της αγοράς. Οι συνθήκες και οι παράγοντες που ωθούν τους επενδυτές να κινηθούν επιθετικά παραμένουν ακόμα σε έξαρση και δεδομένης της κρισιμότητας της συγκυρίας μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά ώστε η κατάσταση να επιτρέψει μεγαλύτερη επενδυτική ορατότητα.

Το 2015 θα είναι δύο χρονιές σε μία. Η αποκατάσταση της πολιτικής ηρεμίας θα δώσει την δυνατότητα της επιστροφής στα θεμελιώδη και του επαναπροσδιορισμού της στάσης των επενδυτών με περισσότερα ποσοτικά κριτήρια. Όσο το περιβάλλον θα παραμένει ασταθές η μεταβλητότητα θα έχει τον πρώτο λόγο και δεδομένης της ταυτότητας των επενδυτικών κεφαλαίων (hedge funds) που εισήλθαν στην Ελληνική αγορά κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια η νευρικότητα θα μεγεθύνεται από την ρηχότητα της αγοράς. Η εγκατάσταση μιας πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα που θα έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα και θα πείσει για την α) διατήρηση της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας β) το κλείσιμο της συμφωνίας με την Τρόικα για την επόμενη δόση γ) την διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους θα επαναφέρει το ενδιαφέρον των ξένων οι οποίοι πλέον έχουν δώσει το στίγμα του ενδιαφέροντος τους.Αν και η ελληνική αγορά δεν έχει επιστρέψει ακόμα σε ακραία υπερβολή επιμέρους κάποιες αποτιμήσεις δείχνουν «αφύσικα» χαμηλές. Στο σενάριο της αποκατάστασης της πολιτικής ηρεμίας και της προοπτικής διακυβέρνησης της χώρας εντός της Ευρωζώνης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια οι τράπεζες θα βρεθούν στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος καθώς αφενός διαπραγματεύονται σε βαθειά έκπτωση σε σχέση με την ενσώματη καθαρή θέση (0,6 – 0,7 φορές) αφετέρου είναι οι γνωστοί άγνωστοι που σε κάθε ανοδικό κύκλο είναι η κινητήριος δύναμη του Γενικού Δείκτη. Όσο η κατάσταση θα παραμένει ρευστή η εστίαση θα γίνεται σε πολύ συντηρητικές επιλογές (χαμηλά ΡΕ και μηδενική μόχλευση) και με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα”

Nίκος Χρυσοχοϊδης – Ν. Χρυσοχοϊδης ΑΧΕΠΕΥ «Η καμπύλη αποδόσεων των ομολόγων επηρεάζει τις αποτιμήσεις»

«Είναι προφανές ότι, για το χρηματιστήριο και την οικονομία το 2015 θα έχουμε μπροστά μας πολλά σενάρια. Το βασικό μας θέμα είναι η εκλογική διαδικασία στις 25 Ιανουαρίου. Ο προβληματισμός που δημιουργείται έγκειται στα μακροοικονομικά μεγέθη τα οποία θα επηρεαστούν από την πολιτική αβεβαιότητα. Συγκεκριμένα, για το α΄ τρίμηνο του έτους οι διαρθρωτικές αλλαγές τίθενται εν αμφιβόλω. Τα γεγονότα αυτά οδηγούν και σε αμφιβολία για το αν θα επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημονίου, ενώ αργότερα έχουμε και τις λήξεις ομολόγων οι οποίες πρέπει να πληρωθούν. Σ αυτό το περιβάλλον και με την καμπύλη αποδόσεων αντεστραμμένη, είναι πολύ δύσκολη η θεμελιώδης ανάλυση των εισηγμένων. Η χρήση διαφορετικών επιπέδων αποτίμησης για το δεκαετές ομόλογο θα οδηγήσει σε πολύ διαφορετικές αποτιμήσεις. Ως τώρα η απόδοση του 10ετούς κινούνταν στο 6-6,5%. Αυτή την στιγμή, όμως, έφθασε το 10%, δηλαδή το προεξοφλητικό επιτόκιο είναι διαφορετικό άρα και οι αποτιμήσεις. Βεβαίως, υπάρχουν αρκετές εταιρείες με έναν πολύ καλό κύκλο εργασιών που απέδειξαν το 2013, αλλά και το 2014, ότι αξίζουν καλύτερες αποτιμήσεις. Δυστυχώς, όμως, αυτές τιμωρούνται. Συμπερασματικά, δεν μπορούμε να έχουμε οποιαδήποτε σωστή αποτίμηση προτού ομαλοποιηθεί και η καμπύλη αποδόσεων. Μέχρι τότε η αγορά θα κινείται με καθαρά ψυχολογικούς όρους και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα»

Νίκος Καυκάς – Αναλυτής μετοχών & αγοράς ΜERIT ΑΧΕΠΕΥ: «Ο σχηματισμός κυβέρνησης και η πολιτική που θα ακολουθηθεί θα ορίσει πόσο γρήγορα θα ανακάμψουμε»

“Η διατήρηση του επιπέδου των 750-800 μονάδων αναδεικνύει μία σχετική ψυχραιμία των λίγων πλέον συμμετεχόντων. Πάραυτα, προεκλογικά είναι πιθανή μια περαιτέρω διολίσθηση μέχρι την ζώνη των 700-690 μονάδων καθώς αναμένουμε αυξημένη πολιτική ένταση με επίκεντρο την ελληνική οικονομία για τις επόμενες εβδομάδες. Η ελληνική αγορά απαιτεί σίγουρα αυξημένη διάθεση για ρίσκο, αλλά από την άλλη πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης με ισχυρούς ισολογισμούς που βρίσκονται σε ιδιαίτερα ελκυστικές αποτιμήσεις και παρόλη την χαμηλή προβλεψιμότητα είναι δυσδιάκριτο για ορισμένες περιπτώσεις αν θα παρουσιαστούν αισθητά καλύτερες τιμές για μακροπρόθεσμη τοποθέτηση στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ήτοι, δεν θα διαφωνούσαμε για στοχευμένες αγορές για ένα μέρος του μετοχικού χαρτοφυλακίου μας. Ο σχηματισμός κυβέρνησης σε πρώτη φάση και η πολιτική που θα ακολουθηθεί είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που θα ορίσουν το χειρότερο σενάριο για τον ΓΔΧΑ, αλλά και πόσο γρήγορά θα ανακάμψουμε από εκείνο το σημείο”

Σπύρος Κυρίτσης, Πρόεδρος ΣΜΕΧΑ, Μέλος ΔΣ Ελληνοαμερικανικής ΑΧΕΠΕΥ: “Έντονη μεταβλητότητα αναλόγως και των καθημερινών εκτιμήσεων»

“Η χρηματιστηριακή αγορά μας τις πρώτες ημέρες του 2015 συνέχισε να παρουσιάζει την ίδια εικόνα με αυτήν του τελευταίου μήνα του 2014. Η πολιτική αβεβαιότητα, αρχικά όσον αφορά την εκλογή ή μη Προέδρου Δημοκρατίας, συνεχίζεται την τρέχουσα περίοδο τροφοδοτούμενη από τα σενάρια του εκλογικού αποτελέσματος και της πιθανότητας ή μη σχηματισμού κυβέρνησης με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιανουαρίου. Οι μετενέργειες του εκλογικού αποτελέσματος, με βάση τα προαναφερόμενα, θα συντηρήσουν και μετά τις 25/1 το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, και κατ’ επέκταση τα χαρακτηριστικά της πορείας της ελληνικής αγοράς. Το βέβαιο είναι ότι η εγχώρια κεφαλαιαγοράς θα παρουσιάσει το προσεχές διάστημα έντονη μεταβλητότητα, αναλόγως των εκτιμήσεων που καθημερινά θα εμφανίζονται στον τύπο όσον αφορά την εκλογική κατάληξη και τη δυνατότητα ή μη σχηματισμού κυβέρνησης. Οι λοιπές ξένες κεφαλαιαγορές, που δεν παρουσιάζουν την ίδια μεταβλητότητα με αυτήν της ελληνικής, μπορούν στο προσεχές διάστημα να τύχουν μεγαλύτερης προσοχής από τους έλληνες επενδυτές, οι οποίοι με βάση το επενδυτικό τους προφίλ και τις επεξεργασμένες προτάσεις των επαγγελματιών της αγοράς, δύναται να προβούν σε αντίστοιχες επενδυτικές τοποθετήσεις.”

Γιαννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος HVCA, Διευθύνων Σύμβουλος Attica Ventures: « Μπορούμε να προσβλέπουμε σε θετική ανάπτυξη»

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας για το 2015 είναι καταρχήν συνυφασμένη με τις διεθνείς εξελίξεις. Η μείωση των τιμών του πετρελαίου, τα χαμηλά επιτόκια και η μείωση της τιμής του ευρώ έναντι του δολαρίου συνθέτουν ένα θετικό μίγμα παραγόντων για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Την ίδια στιγμή όμως έχουμε τα ζητήματα που σχετίζονται με την Ρωσία και τις αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, χωρίς να παραγνωρίζουμε και τη σημασία της διατήρησης των ρυθμών ανάπτυξης της Κίνας αλλά και των ΗΠΑ στην πρόβλεψη του θετικού κλίματος. Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον η Ελλάδα εφόσον ξεπεράσει με επιτυχία το ζήτημα των εκλογών και υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ευρωπαϊκή πορεία μπορεί να προσβλέπει σε θετική ανάπτυξη, γιατί έχει δημιουργηθεί μια αξιοσημείωτη δημοσιονομική ισορροπία αλλά και κυρίως λόγω του ότι το μίγμα της ευρωπαϊκής οικονομικής στρατηγικής ελπίζουμε και αναμένεται να εμπλουτιστεί με αναπτυξιακές πολιτικές, αντιμετωπίζοντας την ίδια στιγμή -ελπίζω με τον απαραίτητο ρεαλισμό – το θέμα του υπερδανεισμού των κρατών, δανεισμού που όπως και αυτού των επιχειρήσεων και νοικοκυριών απαιτεί άμεση και βιώσιμη λύση πάντα στα πλαίσια της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: NEWMONEY.GR

Keywords
χρηματιστηριο, επτα, hedge funds, αθηνα, νέα, τραπεζες, δις, funds, μμε, σημαίνει, εκλογες, ελλαδα, χατζηδακης, αχεπευ, ΕΚΤ, τεστ, hedge, τροικα, επηρεάζει, τίθενται, μνημονιο, ήτοι, σμεχα, attica, πετρελαιο, ρωσία, ηπα, λύση, πηγη, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, 25η μαρτιου, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, αποτελεσματα ευρωεκλογων, εκλογες 2014, εκλογες 2015, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αποτελεσματα, ήτοι, δυνατα, ρωσία, το θεμα, εθνικη, εξοδος, εργαλεια, ηπα, θεμα, μμε, οικονομια, τεστ, attica, αγορα, αυξηση, αμερικη, εβδομαδες, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, δευτερο, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, διψα, δις, δωσει, δικτυο, ευρω, υπαρχει, εκθεση, ελλειψη, επηρεάζει, επιτυχια, εστιαση, ευρωπη, ζωνη, ιδια, θετικο, εικονα, ισορροπια, εκδοσεις, κινηση, κυκλος, κλιμα, λύση, λογο, μακρια, μιγμα, μειωση, ξεκινημα, παντα, περιβαλλον, ρεκορ, ρισκο, σεναριο, σιγουρα, σιγουρη, συγκεκριμενα, σειρα, σημαδια, σμεχα, στιγμα, ταση, τιμη, τίθενται, τρια, αχεπευ, ψαλιδα, ψυχραιμια, αγορες, εξαρτηση, εμφαση, χωρα, ιδιαιτερα, μπροστα, σημαίνει, funds, βεβαιως
Τυχαία Θέματα