Επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη

13:03 1/8/2016 - Πηγή: BankWars

Η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Markit, και οι ενδείξεις για μεγαλύτερη επιβράδυνση εκτός της Γερμανίας ίσως ενισχύσουν τις φωνές για περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της Ευρωζώνης, που αντανακλά την πορεία των μεταποιητικών επιχειρήσεων, υποχώρησε στις 52,0 μονάδες τον Ιούλιο από τις 52,8 μονάδες του Ιουνίου, οριακά υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 51,9 μονάδες. Κάθε τιμή πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει αύξηση της δραστηριότητας.

«Το πρόβλημα είναι ότι η ανάπτυξη φαίνεται ολοένα και πιο ασύμμετρη, το οποίο θα δημιουργήσει ανησυχία στους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για την χάραξη πολιτικής και έρχεται να προστεθεί στις φωνές για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας από την ΕΚΤ», δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

«Εάν κοιτάξει κανείς πέρα από τα βασικά στοιχεία, θα δει μια περισσότερο ανησυχητική εικόνα. Η αύξηση στην παραγωγή και την απασχόληση ξεκάθαρα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση της ανάπτυξης στη Γερμανία, ενώ η ανάπτυξη έχει μείνει σχεδόν στάσιμη στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ συρρίκνωση καταγράφεται στη Γαλλία και την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα