Επίθεση αντιεξουσιαστών σε άνδρες της ΔΙΑΣ στην Ευελπίδων

Επίθεση από 50 τουλάχιστον αντιεξουσιαστές δέχθηκαν, λίγο μετά τη 1μ.μ., αστυνομικοί της Ομάδας Δίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εξ αυτών.

Οι αστυνομικοί ήταν μάρτυρες κατηγορίας σε υπόθεση μοτοπορείας που είχε γίνει το 2010. Κατά τη διάρκεια της δίκης δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις εντός της αίθουσας από παριστάμενους. Στη συνέχεια το τεταμένο κλίμα μεταφέρθηκε εκτός αίθουσας, και ένας εκ των

παρισταμένων απείλησε αστυνομικό ότι θα τον σφάξει με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν.

Ορισμένοι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κράνη και γροθιές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Oι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αυτόπτης μάρτυρας αστυνομικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε την επίθεση ως εξής: «Στη δικαστική αίθουσα μας αποκάλεσαν φασίστες, ρουφιάνους και άλλα που δεν λέγονται και ενώ έξω βγήκαμε ομαδικά για να προστατευτούμε, ξαφνικά βγήκαν εκτός του χώρου, συνέχισαν να βρίζουν και άρχισαν να βαράνε έναν συνάδελφο. Τον τραβήξαμε να τον βοηθήσουμε και μας την έπεσαν 50 άτομα. Ευτυχώς υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ στο σημείο και μας έσωσαν».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο γ.γ. Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος κατήγγειλε ότι αξιωματικός βρέθηκε στο σημείο και θα μπορούσε να κάνει συλλήψεις, αλλά δεν τις έκανε για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα