Επιστροφή στις αγορές “βλέπουν” Γκ. Χαρδούβελης (Eurobank) και Θ. Κρίντας (Attica Wealth Management)

Την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές βλέπουν οικονομολόγοι που μιλούν στο Reuters:

«Όσο το συντομότερο γίνει η επιστροφή στις αγορές τόσο ισχυρότερο θα είναι το μήνυμα για τη σταθερότητα της Ελλάδας και το μέλλον της χώρας. Αλλά φυσικά πρόκειται να είναι ακριβή (η επιστροφή) στην αρχή» σημειώνει ο καθηγητής Οικονομικών και επικεφαλής οικονομολόγος

της Eurobank, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο Reuters.

«Οι πολιτικοί κίνδυνοι είναι υπαρκτοί αλλά δεν θεωρώ ότι αποτελούν το πιο σημαντικό ζήτημα στην παρούσα χρονική στιγμή και αν ανατρέξουμε πίσω στα δημοσιονομικά και τα οικονομικά προβλήματα πιστεύω πως μοιάζει λίγο με το ‘αυγό και την κότα’, διότι αν καταφέρεις να επιστρέψεις στις αγορές τότε έχεις καταφέρει να επιλύσεις τα χρηματοοικονομικά κενά» υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Wealth Management, Θεόδωρος Κρίντας. «Είναι πολύ πιθανό να μην χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης, κυρίως διότι αν επιστρέψεις ήπια στις αγορές και οι εκδόσεις ομολόγων συναντήσουν θερμή υποδοχή, είναι πιθανή η έκδοση ακόμη και 15 δισ. ευρώ εντός των επόμενων 18 μηνών».

«Το χρηματοδοτικό κενό δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο μέσω των αγορών διότι ανέρχεται στο ύψος των 13 δισ. ευρώ την επόμενη διετία, επομένως ακόμη κι αν η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές αυτό δεν θα σηματοδοτήσει μια καθαρή έξοδο από την επίσημη οικονομική υποστήριξη σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία» σημειώνει από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος της EF Consulting, Μιράντα Ξάφα.

Original article: Επιστροφή στις αγορές “βλέπουν” Γκ. Χαρδούβελης (Eurobank) και Θ. Κρίντας (Attica Wealth Management).

Keywords
Τυχαία Θέματα