Επιστρέφουν στις αναδυόμενες αγορές οι επενδυτές – Ισχυρή ανάπτυξη σε Ινδία, Ινδονησία

Όπως μεταδίδει η WSJ, κεφάλαια επιστρέφουν στις αναδυόμενες αγορές (παρά τις μεγάλες απώλειες στο πρώτο τρίμηνο του έτους) με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και ένα χρόνο. Πολλοί επενδυτές εστιάζουν σε μέρη όπως η Ινδία και η Ινδονησία όπου η ανάπτυξη είναι ισχυρή και ξεκινούν οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Με βάση στοιχεία της EDFR Global, τα αμοιβαία κεφάλαια και τα ETF που επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές είχαν καθαρές εισροές

$13,2 δισ. τον Απρίλιο και τον Μάιο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διμηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2013. Σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί δέκα μήνες καθαρών εκροών.

«Όλες οι αγορές που κατέγραψαν μεγάλες απώλειες πέρυσι και φέτος τον Ιανουάριο έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν» σημείωσε ο Angus Halkett, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Stone Harbor Investment Partners που διαχειρίζεται ενεργητικό $62,5 δισ. «Είναι σαν το 2013 όταν όλα ήταν καλά. Και είδαμε πόσο γρήγορα εξανεμίστηκε αυτό το συναίσθημα» πρόσθεσε.

Μεταξύ των αγορών με την καλύτερη απόδοση το 2014 είναι και μέλη του λεγόμενου κλαμπ των «εύθραυστων πέντε», χώρες που την περασμένη χρονιά θεωρήθηκαν ιδιαίτερα ευάλωτες στη λήξη των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης. των κεντρικών τραπεζών.

Η αγορά της Ινδίας έχει ενισχυθεί 16% φέτος, κυρίως λόγω των προσδοκιών ότι ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα προχωρήσει σε αλλαγές. Η Ινδονησία είναι 17% πάνω και ο βασικός δείκτης της Βραζιλίας έχει αυξηθεί πάνω από 16% τους τελευταίους δύο μήνες. Το χρηματιστήριο της Ρωσίας έχει πραγματοποιήσει ράλι 14% τον τελευταίο μήνα.

Την Παρασκευή ο δείκτης MSCI emerging markets αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο. To 2014 έχει καταγράψει κέρδη 3%.

Original article: Επιστρέφουν στις αναδυόμενες αγορές οι επενδυτές – Ισχυρή ανάπτυξη σε Ινδία, Ινδονησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα