Επιστρέφει ο Τσιόδρας – Μαζί με τον Χαρδαλιά στη σημερινή ενημέρωση

10:22 4/8/2020 - Πηγή: BankWars

Επιστρέφει στις οθόνες μας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, εξέλιξη η οποία αντικατοπτρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας.

Γεωργιάδης: Πιθανή η επαναφορά του SMS εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει η αποστολή

SMS για την έξοδο από το σπίτι έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Μπορεί να επιστρέψουν τα sms αν δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν», τόνισε και πρόσθεσε: «η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών, αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής – μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών- ο ιός θα υποχωρήσει».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε τη σημασία της χρήσης μάσκας καθώς όπως είπε, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν, επεσήμανε δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία.
Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ στα σύνορα, τόνισε:
Το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη. «Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν», τόνισε.

Κορωνοϊός: Στα 77 τα νέα κρούσματα – 8 στις πύλες εισόδου – “Πρωταθλήτρια” η Αττική

Σε αρκετές δεκάδες ανέρχονται και πάλι τα νέα περιστατικά από κορονοϊό στην Ελλάδα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να ανακοινώνει το απόγευμα της Δευτέρας 77 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 13 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε αναλυτικά την πορεία διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 10 κρούσματα «εισαγόμενα» (σε πύλες ελέγχου και από τεστ όπου οι τουρίστες προσήλθαν αυτοβούλως), ενώ καταγράφηκαν ακόμα:

εικοσιοκτώ (28) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
εννιά (9) στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, όλα μέρος της συρροής που αφορά στο γάμο της Αλεξανδρούπολης.
δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας.
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.
επτά (7) στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, από τα οποία δύο (2) συνδεόμενα με τον γάμο της Θεσσαλονίκης.
τέσσερα (4) στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.
πέντε (5) στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
τρία (3) στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων.
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου.
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, το οποίο συνδέεται με τον γάμο στη Θεσσαλονίκη.
δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα