Επιστολή Χατζηνικολάου στον Αλέξη Τσίπρα για τη διάσωση του Τύπου

Μεγάλη κινητικότητα επιδεικνύει η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και προσωπικά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νίκος Χατζηνικολάου, μεαφορμή την επιβολή του φόρου 2% επί του τζίρου των εφημερίδων (καθώς και όλων των επιχειρήσεων Τύπου και ΜΜΕ), υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ΕΙΗΕΑ που έχει δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ της επιβίωσης του οργανισμού ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων… Ταυτόχρονα έχει προειδοποιήσει ότι η επιβολή

του νέου φόρου απειλεί ευθέως τη βιωσιμότητα των εφημερίδων και άμεσα πρέπει να στηριχθούν για να μην υπάρξουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, δηλαδή «λουκέτα» και απολύσεις!

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες… Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποστείλει και επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην οποία θα εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον του εντυπου Τύπου και θα του προτείνει μέτρα ως αντιστάθμισμα στο νέο φόρο, ζητώντας του να μεριμνήσει προσωπικά για την προστασία των εφημερίδων.

Συγκεκριμένα λέγεται ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου – μεταξύ άλλων μέτρων, θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό τη μείωση του ΦΠΑ στις εφημερίδες, προκειμένου να υπάρξει εξισορρόπηση…

enimerosi24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα